DOLAR 32,3804 0.18%
EURO 35,0017 -0.25%
ALTIN 2.324,850,25
BIST 9.075,63-0,05%
BITCOIN 2257475-1,12%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şimşek,  “Halkımız ekonomik sorunlarla boğuşuyor”

Şimşek, “Halkımız ekonomik sorunlarla boğuşuyor”

ABONE OL
30 Temmuz 2022 11:41
Şimşek,  “Halkımız ekonomik sorunlarla boğuşuyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne 21’inci Dönem Milletvekili Şadan Şimşek, Edirne merkez ve ilçelerinde halkın sorunlarını dinlediğini belirterek, “Halkımız, esnafımız ekonomik sorunlarla boğuşmakta, gençlerimiz işsizlikle kırılmaktadır” dedi.

21’inci Dönem Edirne Milletvekili Şadan Şimşek, yaptığı açıklamada 6-25 Temmuz tarihleri arasında Edirne merkez, ilçe, belde, köy, parti başkanlıkları, belediye başkanları, sivil toplum ve meslek kuruluşlarını ziyaret ettiğini ve halkın sorunlarını yakından dinleme fırsatı bulduğunu söyledi.

Ziyaretlerinde sorunların çözümleri ve ekonomiyi canlandırmak için projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunduğunu belirten Şimşek, “Halkımız, esnafımız ekonomik sorunlarla boğuşmakta, gençlerimiz işsizlikle kırılmaktadır. Özellikle işsiz gençlerimizin bonzai belasını bulaşmasının başta aileleri olmak üzere, geçim derdi, paranın alım gücünün azalmasından, halkımız endişe içinde izlemektedir. Yetkililerden gerekli önlemlerin alınmasını beklediklerini söylemektedirler…Bazı köylerimizde devam eden Arazi Toplulaştırmalarındaki dağılım ve kesintilerden vatandaşlarımız rahatsız olmakta, toplulaştırmanın, kamulaştırmaya döndüğünü söylemektedirler. Çözüm bulunmasını, arazilerinin mevcut durumlarından daha kötü bir toplulaştırmanın yapıldığını, parselasyonların yanlış olduğunu; dere yataklarını, bayırları tarla haline getirdiklerini, şikayetlerini dile getirmektedirler. Toplulaştırmanın ilgili kanun ve yönetmeliklere uyularak, amacına uygun olarak, mevcut durum göz önüne alınarak yapılmasını istemektedirler” dedi.

Yerel yöneticilerin ilçe merkezleri başta olmak üzere, ekonomiyi canlandırmak için arayış içerisine girdiklerini, bunun içinde kurumlar arası eş güdüm sağlamak zorunda olduklarını belirten Şimşek, “Çiftçimiz hızını kesmeyen yağışa rağmen, bölgemizin ilk ürünü olan buğdayın hasat etmekte, köylerimizde ise ayçiçekte tırtıl sıkıntısı yaşanmaktadır. Çiftçimiz bu sene buğday veriminin çok iyi olduğunu, ancak hasat yapıldıkça, alım fiyatların düşmesinden ve Ayçiçekte yaşanan tırtıl istilası nedeniyle verim kaybından endişelenmektedir. Aynı zamanda siyasetçilerin köylerine gelmediklerinden, dertlerini dinlemediklerinden, oy verdikleri siyasi partilerin teşekkür ziyareti dahi yapmadıklarından bahsetmektedirler” dedi.

Ziyaretlerinde halkın muhatap bulamadığından ve sahipsiz kaldıklarından dert yandıklarını belirten Şimşek, “Halkımız muhatap bulamadıklarından, sahipsiz kaldıklarını belirtmektedirler. Halkımız artık söylemlerle değil, eylemlerle hareket edilmesi gerektiğinin altını çizmektedirler… Her zaman basın bildirimlerinde ve söylemlerinde de bahsettiğim gibi, İlimizde acilen Sosyal-Ekonomik Konseyler kurulmalıdır. Bizler Edirne ilimizin sakini değil, sahibi olmalıyız… Herkesi ilimizin sahibi olmaya davet ediyorum…” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.