DOLAR 32,6630 0.44%
EURO 34,8201 0.07%
ALTIN 2.501,500,70
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20272680,55%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şimşek, “Halkımız yoksullaştı”

Şimşek, “Halkımız yoksullaştı”

ABONE OL
3 Mart 2023 17:34
Şimşek, “Halkımız yoksullaştı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

21’inci Dönem Edirne Milletvekili ve CHP Milletvekili Aday Adayı Şadan Şimşek, 21 yıl önce 3 Y (Yolsuzluk, Yoksulluk, Yasaklar) ile halkımızın oylarına talip olarak gelen iktidarın ülkemizi getirdiği noktanın orta olduğunu belirterek, “Halkımızın yoksullaştığını, alım gücünün kalmadığı, işsizliğin arttığını görmek için en belirgin olduğu kurum; eski ismi Fakir Fukara fonu, yeni ismi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonundan yardım alan; 2002 yılında yaklaşık 1 milyon hane iken, 2022 yılında yaklaşık 7 milyon haneye çıkmıştır” dedi.

Edirne 21’inci Dönem Milletvekili ve CHP Milletvekili Aday Adayı Şadan Şimşek, yaptığı açıklamada, 11 aydır Edirne’nin merkez, ilçe, köy ve mahallelerinde ziyaretlerine devam ettiğini söyledi.

Halkın her geçen gün sorunlarının arttığını, yoksullaştığını, geçim derdinde olduğunu, günü nasıl geçireceğimin derdinde görmenin üzüntüsünü yaşadığını belirten Şimşek, “Halkımızın siyasete ve siyasetçiye güveninin kalmadığı, ekonominin karaya, siyasetin dibe vurduğu, Siyasetin Bürokratla oynama sanatı, Bürokrat ise Siyasi yelpaze edildiği, liyakatın kalmadığı 21 yıllık iktidarın halkımızı getirdiği nokta yoksulluk olmuştur” dedi.

21 yıl önce 3 Y (Yolsuzluk, Yoksulluk, Yasaklar) ile halkımızın oylarına talip olarak gelen iktidarın ülkemizi getirdiği noktanın orta olduğunu belirterek, “Halkımızın yoksullaştığını, alım gücünün kalmadığı, işsizliğin arttığını görmek için en belirgin olduğu kurum; eski ismi Fakir Fukara fonu, yeni ismi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonundan yardım alan; 2002 yılında yaklaşık 1 milyon hane iken, 2022 yılında yaklaşık 7 milyon haneye çıkmıştır. Halkımız bu gidişata dur demek, kendi içinden sorunlarını bilen çözüm üretecek, güven duyacak, yeterliliği, yetkinliği olan adayları görmek ve Milletvekili olarak TBMM’ye göndermek istiyor. Halkımız artık hak ettiği hizmeti ve değeri görmek istiyor. Halkımız kendilerini temsil ettikleri; “Siyaset makamlarının ve siyasetçilerin nüfuzlarını kullanarak ticarete, ranta hizmet etmesinler” diyerek tepki göstermektedirler” dedi.

Şimşek, Ziraat Odalarını ziyaret ettiğinde üreticilerin alın terinin karşılığını almak istediklerini, ürünlerin bir önceki aya fiyatlarının düştüğünü, ithalatta sıfır gümrükle ürün getirdiklerini söylediklerini belirterek, “Ayrıca destekleme ödemelerinin karta yüklendiğini, üreticinin mağdur olduğunu, elinin kolunu bağladıklarını, belli işletmelerde kullanabildiklerini, uygulamanın gözden geçirilerek düzeltilmesini talep etmektedirler” dedi.

Halkımızın gerçek gündemi geçim olmasına rağmen, ülkemizin yaşadığı deprem felaketinde yaraların sarılması için yardımseverlik duygusu ile yaraların sarılması için maddi ve manevi duyarlılık göstermekte olduğuna dikkat çeken Şimşek, “Memleketimin güzel yürekli, yardımsever insanları ile gurur duyuyorum. Sağ olun.. var olun… iyi ki sizin evladınızım. İyi ki varsınız… Halkımıza güveniyor ve saygı duyuyorum. Bu gidişe dur diyecek, sağduyuya sahip olduğunu görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Doğduğum topraklara hizmet etmek en büyük arzum ve isteğimdir. Güzel Günler Yakındadır. Kışın sonu bahardır” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.