DOLAR 32,3318 -0.1%
EURO 34,7619 -0.12%
ALTIN 2.391,85-0,19
BIST 10.248,890,39%
BITCOIN 19047681,82%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Şimşek, “Halkın derdi seçim değil geçim”

Şimşek, “Halkın derdi seçim değil geçim”

ABONE OL
12 Aralık 2023 18:19
Şimşek, “Halkın derdi seçim değil geçim”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne 21’inci Dönem Milletvekili Şadan Şimşek, Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumun her geçen gün ağırlaşmakta olduğunu belirterek, “Ülkemiz hızla 31 Mart 2024 yerel seçimlere giderken, halkımız seçim değil, geçim derdindedir” dedi.

21’inci Dönem Edirne Milletvekili Şadan Şimşek, yaptığı açıklamada, Ülkemizin hızla 31 Mart 2024 yerel seçimlere giderken, halkımız seçim değil, geçim derdinde olduğunu söyledi.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum her geçen gün ağırlaşmakta olduğuna dikkat çeken Şimşek, “Ekonomik durumdan kaynaklı sosyal huzursuzluklar artarak, ahlaki boyutların bozulmasına neden olmaya başlamıştır. Alım ve geçim gücünün her geçen günü arattığı bir ortamda halkımız emel ihtiyaç maddeleri başta gıda olmak üzere, ısınma, barınma ve aydınlatma giderlerini karşılamak için mücadele etmektedir. Her zaman belirttiğim üzere, ülkemizde özellikle 2010 yılından beri ekonomide yaşanan olumsuzluklara, üretim odaklı projelere destek verilmesine, işsizliğin önlenmesi için gerekli çalışmaların yapılmasına, tarım ve hayvancılığın desteklenmesine, ithalata dayalı cari açıklı büyümeden vazgeçilmesine, eğitim, sağlık sistemlerinin güçlendirilmesi gerekliliğini basın bildirilerimde gündeme taşıdım. Ayrıca Yerelden Genele Halkın İktidarını kurulacaksa, bunun Yerel Yönetimlerden geçtiği, yerel yönetimlerin halk ile bütünleşmesini, gece gündüz çalışmalar yapmasını, projeler üretmesi gerektiğini ifade ettim” dedi.

Şimşek, yerel seçimlere yaklaşık 3,5 ay kaldığına işaret ederek, “Ülkemizde var olan ekonomik krizin arkasına sığınmadan; Yerel seçimlerde başarılı olmak için halka inilerek çalışmalar yapılmalıdır. Yerel yönetimlerin iş başında olması, halkımızın yanında olarak geçmiş olduğu bu ekonomik zor süreçte rahatlatıcı önlemlerin alması gereklidir. Yerel seçimlerde başarılı olmanın yolu yerelde çalışmalardan geçer, sıkılmadık el, gezilmedik köy, kahve, sokak, girilmedik ev bırakmamak gerekir. Siyaset ve siyasetçiden soğuyan, umudunu yitiren halkımıza umut vermek, ilişkileri kuvvetlendirmek, ülkemizin bu durumdan çıkışın halkı ve hakkı için çalışan, siyaseti ticarete dönüştürmeyen, projeleri olan, geçmişi temiz, toplumsal, sosyal ahlaki değerleri yüksek kişiler ile olacağı unutulmamalıdır. Bölgesinin sakini değil, sahibi olan arkadaşlara ihtiyaç vardır. Halkımızla Tek Ses, Tek Yürek olmak dileklerimle…” dedi.

Haber: Mehmet Güzey

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.