DOLAR 32,3692 -0.35%
EURO 34,7088 -0.3%
ALTIN 2.391,04-1,29
BIST 10.168,721,22%
BITCOIN 18695411,20%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Şimşek, “Karaborsalı günlere gidiyoruz”

Şimşek, “Karaborsalı günlere gidiyoruz”

ABONE OL
10 Aralık 2021 11:09
Şimşek, “Karaborsalı günlere gidiyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne 21’inci Dönem Milletvekili Şadan Şimşek, temel ihtiyaç maddelerinde tröstleşen bir piyasa hakim olduğuna dikkat çekerek, girdi fiyatlarının yüksekliği nedeniyle üretemeyen bir üretici, halkımızın temel ihtiyaç maddelerini stoklamaya başlayan tröstleşen bir yapı ile karaborsalı günlere gidiyoruz” dedi.

21’inci Dönem Edirne Milletvekili Şadan Şimşek, yaptığı açıklamada bir dönem milletvekilliği yapmanın görev ve sorumluluğu gereği; ekonomide, tarımda, hayvancılıkta, sosyal-kültürel ve hukuk alanda yapılan yanlışları, alınacak önlemleri, sorunlara çözüm üretmeyi kamuoyu ile paylaştığını belirtti.

“SORUNLARIN TEMELİ 2008 YILINDA BAŞLADI, 2011 YILINDA DERİNLEŞTİ”

Yaşanan sorunların yeni meydana gelmiş gibi algılatılmaya çalışıldığını belirten Şimşek, “Bu sorunların temeli 2008 yılında başladı. 2011 yılında derinleşti. Siyasi görevlerde bulunan kişiler koltuk sevdalarından, halka ve hakka hizmet etmek yerine kendi ve çevresinin menfaatlerine hizmet ettiler. Siyasi göreve gelen bazı kişilerin geçmişte yaptığı görevler, üstlendiği sorumluluklarda kendi ve yakın çevresine maddi imkan sağlamak var, görev yaptığı kurumu zarar uğratmak var. Seçim zamanlarında ise maddiyata dayalı kampanyalar da eklenince siyaset ticaret haline gelmesine sebep oldu.  Bu da siyaset makamına gölge düşürerek, halkımızın siyasetçiye ve siyasete güvenini sarstı. Siyaset çözüm değil sorun üretme makamı haline geldi. Bu duruma gelinmesinde TBMM çatısı altında ve yerel yönetimlerde görev yapan herkesin payı mevcuttur.

“KARABORSALI GÜNLERE GİDİYORUZ”

Açıklamalarından de sürekli üreticinin rantiyeci kesime teslim edildiğini belirttiğini ifade eden Şimşek, “Şimdi gelinen noktada özellikle temel ihtiyaç maddelerinde tröstleşen bir piyasa hakim oldu. Bundan sonraki süreçte girdi fiyatlarının yüksekliği nedeniyle üretemeyen bir üretici, halkımızın temel ihtiyaç maddelerini stoklamaya başlayan tröstleşen bir yapı ile karaborsalı günlere gidiyoruz. Halkımızın alım gücü kalmadı. Ülkemizdeki vergiler tabana yayılamadı. Sebepsiz zenginleşenler arttı. Uygulanan yanlış ekonomik ve vergi politikaları parası olanlara yaradı. Fakir çok fakir, Zengin çok zengin oldu. Orta Direk kalmadı. Eskiden ekmek aslanın ağzında diyorduk. Şimdi ise bağırsaklarında diyoruz. Önlem alınmaz ise yakında bağırsaklarında da bir şey bulamayacağız” dedi.

“HALK ÇÖZÜM BEKLİYOR”

Çözüm yollarının her zaman olduğunu belirten Şimşek, “Ülkemizin çıkarları ve Halkımızın birliği beraberliği ekseninde buluşalım. Herkes gibi karşıdan izliyoruz. Sorun var tamam var. Çözüm ne bunu konuşan yok. Çözüm yollarını bulmaya çalışan yok. TBMM sorun çözme yerinde bakıyoruz kavga var. Bu neyin kavgası arkadaş, sorunları böyle mi çözeceğinize inanıyorsunuz. Herkesi aklını kiraya vermeden düşünmeye davet ediyorum. Halk çözüm bekliyor. İçinden geçilen durum birlik beraberlik için olunmayı gerektiriyor. Parçalanmayı değil. Birleşmeyi gerektiriyor. Yapamayanlar gider, yapanlar gelir. Bu da demokrasi içinde gerçekleşir” dedi.

“MİLLİ SEFERBERLİK İLAN EDİLMELİ”

Şimşek, ülkemizin yerli gıdasını kendisinin üretmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Tarım ve Hayvancılıkta dışa bağımlılığı keserek, üreticisine gerekli destekleri vermelidir. Mahalle haline getirilen köyler tekrardan köy kanunu kapmasına alınmalıdır. Ülkemizin kendine öz tarım ve hayvancılık politikalarını milli güvenlik kapsamına almalı, Milli Seferberlik ilan edilmelidir. Sorunları kabul ederek, çözüm üretilmelidir. Ülkemizin Atatürk’ümüzün gösterdiği çağdaş medeniyetler alanına çıkarmak asli görevimizdir” dedi.

“SORUNLARI ÇOK İYİ BİLİYORUM ÇÖZMEYE TALİBİM’

Kendisinin de köy çocuğu olduğunu ve tarımın içinden geldiğini belirten Şimşek, “Tarım ve Hayvancılığın sorunlarını 2 yıl içinde çözmeye talibim. Ülkemizin tarım ve hayvancılık alanında sorunları da çok iyi biliyorum. Çözüm önerilerini de biliyorum. Ülkemizin 7 coğrafi bölgesinde Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önem verdiği tarım ve hayvancılık hamlesini tekrardan canlandırmaya, üreticimiz ile, ziraat odalarımız, ziraat mühendislerimizle birlikte ayağa kaldırmaya küresel ısınmayı göz önüne alarak, ürün desenleri ve üretilecek ürünlerimiz dahil planlarımızla yapmaya hazırım. Şunu da belirtmek isterim ben gücümü yalnızca halktan ve haktan alırım. Oturduğum koltuktan güç almam, o koltuğa güç veririm. Kimsenin menfaatine çalışmam, halkımın menfaatine halk için çalışırım. Halkımla birlikte gerekirse tarlada, bahçede çalışırım. Bu çağrımda samimiyim. Halkım bana görev verdi. Bir dönem görev yaptım. Halkıma karşı borcum var. Halkım bu durumdan hep birlikte çıkarmamız ve hak ettiği yere getirmemiz gerekir. Bir an önce söylemleri bırakıp, eyleme geçelim. Sözünde değil, özünde dürüst, namuslu, ahlaklı, halkı için çalışan insanlara ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.