DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2045397-2,49%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şimşek, “Ülkemiz üretime geçmeli”

Şimşek, “Ülkemiz üretime geçmeli”

ABONE OL
9 Mart 2022 11:29
Şimşek, “Ülkemiz üretime geçmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne 21’inci Dönem Milletvekili Şadan Şimşek, Rusya ve Ukranya arasındaki savaşın yerli gıdanın üretiminin önemini bir kez daha gözler önüne serdiğine dikkat çekerek, “Ülkemizin tarım ve mera alanları, kendi kendimize yetecek üretim yapılmasını sağlamaktadır. Halkımıza gerekli güvenin verilmesi gereklidir. 20 yıldır uygulanan yanlış tarım ve hayvancılık politikalarından vazgeçilmeli, dışa bağımlılıktan kurtulmalıdır” dedi.

Edirne 21’inci Dönem Milletvekili Şadan Şimşek, Ülkemizin tarım ve mera alanlarının, kendi kendimize yetecek üretim yapılmasını sağlamakta olduğunu ifade ederek, 20 yıldır uygulanan yanlış tarım ve hayvancılık politikalarından vazgeçilmeli, dışa bağımlılıktan kurtulmamız gerektiğini söyledi.

“GELECEĞİ GÜVENLE BAKAMAZ HALE GELDİK”

21’inci Dönem Edirne Milletvekili Şadan Şimşek, yaptığı açıklamada, söylemlerin değil, eylemlerin önemli olduğunu ve ülkemizin 20 yıldır cek, cak ve söylemlerle yönetildiğini belirterek, “Siyasette algı yaratarak, gerçekler görmezlikten gelinerek, günü kurtaran, ülkenin geleceğini ipotek altına alan eylemler ile bugünlere gelindi. Muhakkak ki! Doğru yapılanlarda oldu. Ancak Yanlışlar doğruları götürdü. Gelinen nokta yoksulluk, çaresizlik, işsizlik, geçim sıkıntısı, borcu borçla çevirme, geleceğine güven ile bakamaz hale geldik” dedi.

 “SAVAŞ YERLİ GIDANIN ÖNEMİNİ BİR KEZ DAHA GÖZLER ÖNÜNE SERDİ”

Rusya ve Ukranya arasındaki savaşın yerli gıdanın üretiminin önemini bir kez daha gözler önüne serdiğine dikkat çeken Şimşek, “Yönetenlerimiz yaparak, yaşayarak bu öğrendi. Ağızımız, dilimiz söylemekten yoruldu. Yönetenler dinlemekte yorulmadı. Tekrar söylüyorum. “Yerli gıda ve üretimde dışa bağımlı olanlar… Milli bağımsızlığını kaybetme noktasına gelmiştir…” Bunun için bugün hemen karar vermeli… Yarın çok geç… Milli seferberlik ilan edilmeli… Tarım ve Hayvancılık desteklenmeli… Ülkemizin üretime geçmelidir. Üretim ve tüketim dengesi sağlanmalıdır. Tutarlı, kararlı, ilkeli politikalar belirlenmelidir. Tarım ve hayvancılık alanında bölgesel teşvikler verilmeli, girdi fiyatları düşürülmeli, alınan vergiler derhal kaldırılmalıdır. Mahalle yapılan köyler derhal köy statüsüne dönmeli, tarım topraklarımız ranta dayalı inşaatlara izin verilmemelidir” dedi.

“TARIM VE MERA ALANLARIMIZ KENDİ KENDİMİZE ÜRETİME YETER”

Ülkemizin tarım ve mera alanları, kendi kendimize yetecek üretim yapılmasını sağlamakta olduğuna işaret eden Şimşek, “Halkımıza gerekli güvenin verilmesi gereklidir. 20 yıldır uygulanan yanlış tarım ve hayvancılık politikalarından vazgeçilmeli, dışa bağımlılıktan kurtulmalıdır. Bunun için tüm kurumlarımızla eş güdüm içerisinde birleştirici, dayanışma ruhu ile çalışmalarımıza vakit kaybetmeden başlayalım. Yanlışın neresinden dönülürse faydası olacaktır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.