DOLAR 32,3313 0.24%
EURO 35,0226 -0.31%
ALTIN 2.294,740,77
BIST 9.014,442,36%
BITCOIN 22843340,81%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şimşek, “Üreticiler çalışarak batıyor”

Şimşek, “Üreticiler çalışarak batıyor”

ABONE OL
19 Ocak 2023 10:01
Şimşek, “Üreticiler çalışarak batıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne 21’inci Dönem Milletvekili Şadan Şimşek, “Ülkemizde 20 yıldır yönetenlerin halkımıza balık tutmayı değil, balık yemeye alıştırdı. Üretim merkezlerimiz, iktidarın yanlış politikaları nedeniyle bir bir kapatmak zorunda kaldı. İşletmeler, üreticiler çalışarak batmakta, borç batağında yaşamaktadır” dedi.

21’inci Dönem Edirne Milletvekili Şadan Şimşek, yaptığı açıklamada, “Ülkemizde bir yandan her geçen gün ağırlaşan ekonomik kriz, alım gücünün azalması, işsizliğin artması, diğer taraftan kuraklık, ileri ki yıllarda yaşanacak gıda ve su krizidir” diyerek, Ülkemizde başta karar vericiler olmak üzere, kamu kurum kuruluşları, ziraat odaları, üretici birlikleri ve akademisyenlerin toplanarak gerekli önlemlerin alınması gerekli olduğunu söyledi.

“HALKIN TEK GÜNDEMİ GEÇİM”

Edirne’nin merkez, ilçe, belde, köy ve mahallelerinde ziyaretlerine devam ettiğini anlatan Şimşek, halkın tek gündeminin geçim olduğunu, üreticilerin girdi fiyatlarının yüksekliği ile üretim yapamamakta olduğunu söyledi.

Şimşek, daha önce de defalarca ifade ettiğini belirttiği üretim odaklı ekonominin yerine 20 yıldır uygulanan tüketim odaklı ekonomi programının uygulanması ile her şeyimizi ithal eder, dışa bağımlı hale getirildiğimizi söyledi.

“HALK, BALIK TUTMAYA DEĞİL, BALIK YEMEYE ALIŞTIRILDI”

Ülkemizde 20 yıldır yönetenlerin halka balık tutmayı değil, balık yemeye alıştırdığını belirten Şimşek, şunları söyledi;

Ülkemizde 20 yıldır yönetenlerin halkımıza balık tutmayı değil, balık yemeye alıştırdı. Üretim merkezlerimiz, iktidarın yanlış politikaları nedeniyle bir bir kapatmak zorunda kaldı. İşletmeler, üreticiler çalışarak batmakta, borç batağında yaşamaktadır.

“ZENGİN ÇOK ZENGİN, FAKİR ÇOK FAKİR HALE GELDİ”

Ülkemizde uygulanan yanlış ekonomik, sosyal ve kültürel politikalar sonucunda; sosyal gelir dağılım dengesizliği oluşarak, orta gelir grubu yok oldu. Zengin çok zengin… Fakir çok fakir hale geldi… Birde başta Suriye’den gelen mülteciler ile demografik ve üniter devlet yapımız tehlikeye girdi. İşsiz olan gençlerimizin sayısı gittikçe artmaktadır.

“KENDİ ÜLKESİNDE YABANCI DURUMUNA GETİRİLEN HALKIMIZ VAR”

Ülkemizin 20 yıl sonucunda geldiği noktada; ekonomik sıkıntı, geçim derdi, borç batağında vatandaş, her geçen gün kendi ülkesinde yabancı durumuna getirilen halkımız var. Bir de bunun üzerinde yaşanan ve yaşanacak olan Kuraklık ve Gıda Krizi… Umutsuz değiliz. Umutluyuz. Gücünü Halk’tan ve Hak’tan alan seçilmişlerimiz, Özünde dürüst, namuslu ve ahlaklı halkımız ile güzel günler yakında… Tek Ses… Tek Yürek… olarak hep birlikte çok çalışarak başaracağız… Halkımızın iktidarını kuracağız…” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.