Soğuklara hazırlıksız yakalanan Edirneli, soluğu eldiven, bere, atkı satan esnafın tezgahında aldı. Hava sıcaklıklarının 10 derece birden düşmesiyle vatandaşlar buz gibi bir havayla karşılaştı. Uzun süredir 10-15 derece arası dereden hava sıcaklıklarının eksi 2 dereceyi görmesiyle vatandaşların hazırlıksız yakalandığını belirten Ali Paşa esnaflarından Burak Öztekin, bu soğukların kendi işlerine olumlu yansıdığını dile getirdi.
“VATANDAŞ SOĞUĞA HAZIRLIKSIZ YAKALANDI, İŞİMİZE HAREKET GETİRDİ”
Hava sıcaklıklarının düşüşüyle atı, bere eldiven gibi ürünlere bir anda yönelim olduğunu kaydeden Alipaşa Esnaflarından Burak Öztekin “Ali Paşa Orta Kapı Esnafıyım. Şapka, bere, eldiven o tarz ürünler satıyorum. Bugün itibariyle bir hayli düştü hava sıcaklığı. Eksi 2 ye kadar inmiş. İnsanlar dışarı baya hazırlıksız çıkmışlar. Gelip alışveriş edenler oluyor. Bere, eldiven soranlar, atkı soranlar, boyunluk soranlar oluyor, alanlar oluyor. Haliyle soğuk havanın etkisi bize yansıyor. Hazırlıksız yakalananlar açısından karda, kışta işlerimiz biraz daha hareketli hale geliyor. Geçen yıla göre tabi işlerde biraz daha yavaşlama var. Hava soğuklukları çok geç geldi. Ocak ayına geldik daha yeni soğudu hava. Haliyle insanlar biraz daha geçiştirdi bu tarz şeyleri. İşlerde de biraz daha durulma var ama bereket versin. Bu şekilde işimiz oluyor yani” diye kaydetti.
“SICAKLIKLARININ BU DERECE DÜŞECEĞİNİ TAHMİN EDEMEDİK”
Bere ve atkı almak için gelen vatandaşlar ise “Meteoroloji uyarmıştı. Ama biz bu derece düşeceğini tahmin edemedik. Hava birden çok soğudu. Eldiven, bere ve atkı böyle sert soğuklarda şart. Hastalanmak için bu kış ürünlerini temin etmeye geldik. Herkes Edirne’nin meşhur yazını bilir, sabahları kış şartlarına uygun çıkmakta fayda var”diye ifade ettiler.
Haber: Erkan Ekşi
GÜNCEL
21 Haziran 2025GÜNCEL
21 Haziran 2025GÜNCEL
21 Haziran 2025GÜNCEL
21 Haziran 2025MARMARA BÖLGESİ
21 Haziran 2025MARMARA BÖLGESİ
21 Haziran 2025GÜNCEL
21 Haziran 2025