DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20463866,60%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SOL Parti adaylarını tanıttı

SOL Parti adaylarını tanıttı

ABONE OL
14 Nisan 2023 10:02
SOL Parti adaylarını tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SOL Parti Edirne İl Başkanlığı, parti binalarında düzenledikleri basın toplantısıyla 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçime hazır olduklarını söyleyerek milletvekili adaylarının da tanıtımını gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantıda SOL Parti milletvekili adayları Ramiz Ülker, Osman Demir, Celalettin Güngör, Rafet Gezen kendilerini tanıtan açıklamalarını yaparken, milletvekili listelerinde kadınlara ve gençlere büyük önem verdiklerini söyleyen Sol Parti Edirne İl Başkanı Nazım Türkoğlu “ Emekçiler, ezilenler, gençler, kadınlar tüm yurtsever halkımız gönül rahatlığıyla bu listelere oy atabilir. Bu oylar yarının mücadelesine umut, dayanışmaya güç, değişime güvencedir” şeklinde sözlerine yer verdi.

“SOL PARTİ’NİN TÜM ADAYLARI MÜCADELEDEN GELİYOR VE ETMEYE DEVAM EDECEK”

Partilerinin 14 Mayıs seçimlerine hazır olduğunu söyleyen Sol Parti Edirne İl Başkanı Nazım Türkoğlu “Sol Parti 81 ilde 600 milletvekili adayı ile pusulada olacak. Sol Parti’nin tüm adayları mücadelenin içinden geliyor, tamamı 21 yıldır AKP iktidarına karşı direnmiş devrimcilerden oluşuyor. Sol Parti’nin adayları arasında ırkçı, mezhepçi, hırsız, şiddet yanlısı hiç kimse yok. Sol Parti’nin tüm adayları temiz, dürüst, kararlı; eşitlikten, özgürlükten, bir arada yaşamdan, toplumsal cinsiyet eşitliğinden, ekolojik bir dünyadan yana insanlar. Sol Parti’nin tüm adayları mücadeleden geliyor; yarın da mücadele etmeye devam edecekler. Sol Parti’nin adayları eğitimin ve sağlığın ücretsiz olması, satılan tüm varlıklarımızın geri alınması, ülkemizdeki NATO ve ABD varlığının sona ermesi, toprağımızın ve doğamızın yağmacı şirket saldırısından kurtulması için mücadeleye söz veren, yarının güvencesi olacak insanlar. Sol Parti, kadınların siyasete katılımı için kadınlara yüzde 30 kota uygulayan bir siyasi partidir. Milletvekili listelerimiz de buna uygun olarak belirlenmiş, listelerimizin yüzde 33’ü tarikat karanlığına laiklik için direnmiş, sokakları mücadeleyle doldurmuş kadın adaylardan oluşmaktadır. Sol Parti, gençlerin siyasete kendi sözüyle katılımını en çok önemseyen parti olmuştur. Gençler adına konuşan siyasetin yerine gençliğin kendi sözüyle siyasete katıldığı bir anlayışla milletvekili listelerimiz oluşturulmuştur. Dayanışmanın, paylaşmanın, sevginin, mücadelenin, direnişin, eşitliğin, kardeşliğin, özgürlüğün Partisi, seçimde de bu değerlerin taşıyıcısı devrimcilerle mücadele edecektir. Emekçiler, ezilenler, gençler, kadınlar tüm yurtsever halkımız gönül rahatlığıyla bu listelere oy atabilir. Bu oylar yarının mücadelesine umut, dayanışmaya güç, değişime güvencedir. 14 Mayıs’ta “kara” bir sayfayı hep birlikte kapatacağız, “gri” bir sayfa açılacak. Beyaz bir sayfa açmak için ise mücadele devam edecek. Sol Parti beyaz bir sayfayı açmak için mücadeleyi büyütecek. Sen de parlamento seçimlerinde eskimiş düzenin eskimiş yüzlerine değil Sol’un adaylarına oy ver, Sol Parti’ye oy ver” dedi.

“BİR DEVRİMCİ OLARAK BU SEÇİMDE SOLU İSTİYORUZ”

Sol Partisi Edirne Milletvekili adayı Ramiz Ülker, kendisinin öğretmen emeklisi olduğunu belirterek, “Gururluyum. Çünkü Sol Partili sosyalistler, devrimciler bu ülkede en uçtaki şeyleri söylerler. Ülkenin kesinlikle sola ihtiyacı var. Bir ülkede sol ne kadar gelişmişse demokrasi o kadar gelişmiştir” dedi.

“BU DÜZENİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN ADAYIM”

Sol Parti Edirne milletvekili adayı Osman Demir de “Bu ülkemin yaşadığımız ülkemin toprağını ağacını, suyunu, havasını, denizini, dağını taşını korumak için, işçinin, köylünün, emekçinin, ezilenin yanında olmak onların sesini duyurmak için Sol Parti. Laiklik olmazsa olmazımız eşitlik, özgürlük, adalet, barış, kadın hakları, parasız eğitim, parasız sağlık. Bütün bunları savunmak için Sol partiden milletvekili adayıyım. Bu düzeni değiştirmek için” dedi.

“TOPRAKLAR CİDDİ ANLAMDA EL DEĞİŞTİRDİ”

Sol Parti Edirne milletvekili adayı Celalettin Güngör, “Şu anda insanlar toprakları ciddi anlamda el değiştirdi. Yabancılar satın aldılar. O köylüler ekiyor ve bazen de birbirleriyle o toprak için kavga ediyor. Bu hale geldik. Bu yolda mücadele için Sol Parti’de milletvekili adaylığı adayı olarak kabul ettim. Yetti gönderelim diyorum” dedi.

“HALKIN SORUNLARIYLA İLGİLENİYORUZ”

Sol Parti Edirne milletvekili adayı Rafet Gezen ise ÖDP’nin kuruluşunda yer aldığını belirterek, “Şu an son Sol Parti’de milletvekili adayıyım. Milli Eğitim’den emekliyim. Şu an ticaretle uğraşıyorum. Sol Parti’den aday oldum. Halkın sorunlarıyla ilgileniyoruz. Onun için Sol Parti diyorum. Herkese başarılar diliyorum” şeklinde konuşmasıyla toplantı sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.