DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20647030,63%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SOL Parti’den halk yürüyüşü

SOL Parti’den halk yürüyüşü

ABONE OL
3 Nisan 2023 11:03
SOL Parti’den halk yürüyüşü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SOL Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından emek, adalet, özgürlük ve laiklik sloganıyla halk yürüyüşü düzenlendi.

SOL Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından halk yürüyüşü düzenlendi. Eski Camii’nin alt tarafında bulunan Antik Park’ta toplanan katılımcılar, buradan yürüyerek Saraçlar Caddesi’ndeki PTT önüne geldi.

Burada bir konuşma yapan SOL Parti Edirne İl Başkanı Nazım Türkoğlu, AK Parti’nin, iktidarını korumak için ülkeyi ateşin içine attığını savunarak, ülke tarihinin en karanlık ve gerici iktidarını oluşturduğunu öne sürdü.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ İLK TURDA BİTİRMEMİZ LAZIM”

“Bu karanlık iktidara karşı insanca bir düzen kurmak için harekete geçelim” diyerek konuşan Türkoğlu, şunları aktardı; “Türkiye ekonomik, siyasi ve toplumsal bir kriz içerisinde. AK Parti, iktidarını sürdürebilmek için ülkemizi ateşin içine atmaktan çekilmiyor. HÜDA-PAR’dan, Yeniden Refah’a açılımla ülke tarihinin en karanlık ve gerici iktidarını oluşturuyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk turda bitirmeyi ön plana alacak ortak bir sorumluluk dışındaki her türlü tavır edeni ne olursa olsun sonunda gerici iktidar cephesinin parçası olmak anlamına gelecektir.

“İNSANCA BİR DÜZEN KURALIM”

Yer altı su kaynaklarını tüketen, nehirlere, havaya ve toprağa zehir akıtan, tarım arazilerini ve ürettiğimiz gıdaları zehirleyen, kanser vakalarında artışlara sebep olan fabrikaları yaratan harabe iktidarından insanlığı birlikte koruyalım. Artan maliyetler ve düşük taban fiyatları ile tarım ve hayvancılığı bitiren, çiftçiyi, üreticiyi yoksul ve aç bırakan iktidara karşı mücadele edelim. Cumhuriyetin tüm ilerici insanlarına düşman, laikliğe karşı gericiliği besleyen, tarikat, cemaat ağlarıyla kadınların ve çocukların hayatlarına kast eden bu karanlık iktidara karşı insanca bir düzen kurmak için harekete geçelim” dedi.

“LAİK VE AYDINLIK BİR MEMLEKET KURACAĞIZ”

Onun ardından konuşan SOL Parti Merkez İlçe Başkanı Şafak Çolak da, “Kadınlar ve LGBT’liler için hayati öneme sahip İstanbul Sözleşmesinden bir gecede çıkma kararı alan tek adam ve onun gerici ruhu şimdide 6284 sayılı kanuna ve diğer kazanımlarımıza saldırmaktan geri durmuyor. Biz sizi, 20 yıllık sistemli kadın düşmanlığınızdan ve karanlığınızdan tanıyoruz. Haklarımızdan ve hayallerimizden vazgeçmiyoruz. SOL Partili kadınlar olarak sizi karanlığınıza gönderecek laik ve aydınlık bir memleket kuracağız” dedi.

“BİRLEŞEREK HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ”

Onun ardından konuşan Av. Bülent Kaçar da, “Sadece milyar dolarları değil, sağlıklı ve dengeli bir çevrede, doğada yaşama hakkımızı alanlara karşı, hukuku ve halkı hiçe sayarak mahkeme kararlarına, bilimsel heyet raporlarına, mahkemelerin dur dediği projelere karşı, kentlerimizi, köylerimizi talan edenlere karşı, Saros Körfezimizi, Ergene Nehrimizi, Söğütlük Ormanımızı, Marmara Denizimizi yok etmeye çalışanlara karşı, tarım arazilerimizi, meralarımızı, ormanlarımızı OSB’lere, taş ocaklarına, santrallere kurban etmeye çalışanlara karşı, insanımızın emeğini, doğamızı sömürerek bizi bu talan rejimine ekonomisine mahkum edenlere, yoksulluğa karşı, vahşi kapitalizme, yok edici sermayeye karşı, gerici ittifaklarla ülkemizi daha da büyük karanlıklara boğmaya çalışan Taliban zihniyetine karşı, iyiye ve güzele düşman, insan, doğa, emek düşmanlarına karşı Trakya’mızın, Edirne’mizin tüm doğal, tarih, kültürel varlıklarını gelecek nesillere koruyarak taşımak için, bilinç ve kararlılıkla gerçek SOL seçenekte birleşerek hep birlikte kazanacağız. 14 Mayıs’ta SOL kazanacak. 14 Mayıs’ta emek kazanacak. 14 Mayıs’ta doğa kazanacak” dedi.

“BU SEÇİM ÖNCEKİLERE BENZEMEYECEK, YÜZYILIN SEÇİMİ OLACAK”

Son olarak konuşan SOL Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Alper Taş ise, 14 Mayıs seçimlerinin daha önceki seçimlere hiç benzemeyeceğini, bu seçimin tarihsel bir seçim, kritik bir seçim ve yüzyılın seçimi olacağını söyledi.

“Bu gidişe 14 Mayıs’ta dur demezsek, uçurumdan aşağı yuvarlanacağız” diyen Taş, şöyle konuştu;

“14 Mayıs’ta seçimler var. İki seçim var. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Parlamento seçimi. İşte bu seçimlerde bizler ne yapacağız, neye karar vereceğiz. Nasıl bir oy vereceğiz. Burada yanıtlamamız gereken esas mesele budur. Şimdi bu seçim öyle, böyle bir seçim değil. Daha önceki seçimlere hiç benzemeyen bir seçim. Tarihsel bir seçim, kritik bir seçim, yüzyılın seçimi yüzyılın. Niye yüzyılın seçimi. Çünkü Cumhuriyetimizin 100. Yılındayız. İkinci yüzyılına girerken nasıl bir Cumhuriyet, nasıl bir rejim, nasıl bir düzen, yönümüz nereye dönecek. Türkiye’nin geleceği nerede olacak. Basit bir seçim değil. Çok ciddi bir seçim. Cumhurbaşkanlığı meselesinde, mesele seçimde değil. Bir referandumla karşı karşıyayız. Türkiye geçmişte iki önemli referandumla yüz yüze kaldı. İki referandum dada hayır dedik. Bu gidişe 14 Mayıs’ta dur demezsek, uçurumdan aşağı yuvarlanacağız.

“ESKİDEN BİZ BAVULLARIMIZI YURTDIŞINDA DOLDURUR GELİRDİK, ŞİMDİ ONLAR BAVULLARINI BİZDE DOLDURUP GİDİYOR”

Deprem oldu, insanlarımız enkaz altında üç gün devleti bekledi. Devletin bütün bürokratları Erdoğan’ın ağzına baktı. Erdoğan’dan talimat bekledi. İnsanlarımız enkazın altında öldü. Ekonomi uçacaktı, zenginleşecektik, enflasyon düşecekti, dolar düşecekti. Erdoğan bunları dedi. Edirne’de ekonominin ne hale geldiğini somut olarak görüyoruz. Nereden görüyoruz. Sağ olsun elbette Bulgar vatandaşlarımız, komşularımız, Yunan komşularımız elbette gelsinler. Bizimle beraber olsunlar. Sınırlar kalksın istiyoruz. Bir arada eşit, kardeşçe yaşamak istiyoruz. Geçmişte biz Yunanistan ve Bulgaristan’a giderdik. Orada bavullarımızı doldururduk. Çünkü paramız daha güçlüydü. Oranın parası değersizdi. Bizim ekonomi güçlüydü. Onların ekonomisi zayıftı. Şimdi ne oluyor şu Edirne’ye. Bulgarlar geliyor. Bavullarını dolduruyor. Bizim paramız ucuz.

“BİR OY KILIÇDAROĞLU’NA, BİR OY SOL PARTİ’YE”

AKP bir avuç zengini daha da zengin, milyonlarca yoksulu daha da yoksul kıldı. Yargı ise daha da bağımlı oldu. Yargı vesayeti arttı. Yargının geldiği durum maalesef, majestelerinin yargısıdır. Eğitim nerede, adalet nerede, tarım nerede. Kadın cinayetleri arttı. Her yerde, çürüme, tükenme, ahlak yitimi, maneviyat yitimi almış başını gidiyor. 14 Mayıs’ta bu Cumhur İttifakı’nı yeneceğiz. Bunların zihniyeti ülkeyi böldü, parçaladı. Ülkenin, toplumun değerlerini çürüttü, zayıflattı. Şimdi ülkemizi yeniden kurmak, ülkemizi yeniden birleştirmek gerekiyor. Ülkemizi birleştirecek olan, ülkemizi yeniden sağlam temeller üzerine kuracak olan SOL’un değerleridir, SOL’un fikriyatıdır. 14 Mayıs seçimi kaybedecek çok şeyi olanlarla, kaybetmeyecek hiçbir şeyi olmayanların mücadelesidir. Kaybedecek çok şeyi olanlara, biz 14 Mayıs’ı kaybettireceğiz. 14 Mayıs’ta bir oy Kılıçdaroğlu’na, bir oy SOL Parti’ye” dedi.

Son olarak, SOL Parti Edirne Milletvekili aday adayları basına ve kamuoyuna tanıtıldı.

Milletvekili aday adayları, Ramiz Ülker, Osman Demir, Celalettin Güngör ve Rafet Gezen’den oluştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.