DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2046686-2,61%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sosyal gelişim programı hayata geçirildi

Sosyal gelişim programı hayata geçirildi

ABONE OL
7 Eylül 2022 11:07
Sosyal gelişim programı hayata geçirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimler Fakültesi tarafından “Tam İsabet ‘Kız Çocukları İçin Basketbol Yoluyla Sosyal Gelişim’ Programı” adlı sosyal gelişim programı imza atıldı.

İlk yılı tamamlanan ve Edirne’de spor imkânlarına erişmekte zorlanan dezavantajlı kız çocuklarının spora katılımını kolaylaştırmayı ve spor yoluyla sosyal gelişimlerine farklı alanlarda katkı sağlamak amacıyla Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimler Fakültesi tarafından hayata geçirilen programa Edirne Belediyesi, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Sosyal Güçlendirme için Spor ve Beden Hareketi Derneği tarafından destek sağlandı.

Bu amaçlar doğrultusunda gerçekleştirilen programda Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Selçuk Açıkgöz, Edirne Merkez Cumhuriyet İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Gümüşler, Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü öğrencileri Ceren Kara, Göksu Ezen ve İrem Nur Engin tarafından Edirne Cumhuriyet İlkokulu ve Edirne Cumhuriyet Ortaokulundan toplamda 25 öğrenciye haftalık basketbol eğitimleri ve öz-yeterlik, sosyal haklar ve eleştirel düşünme konularında fiziksel aktiviteye dayalı eğitimler verildi.

Ekim 2021 – Haziran 2022 arasındaki 8 aylık ilk yılın sonunda haftalık aktivitelerde çocuklara temel basketbol hareketleri öğretildi ve geleneksel oyunlarda, beden hareketleri aracılığıyla farklı alanlarda sosyal beceri kazandırma etkinlikleri yaptırıldı.

Ayrıca program kapsamında öğrenciler Türkiye’nin en önemli kulüplerinde Basketbol Şube Sorumlusu olarak çalışmış ve ULEB Eurocup Şampiyonu olan Galatasaray’ın Basketbol Şube Sorumlusu Ömer Yalçınkaya’dan eğitim alma şansı yakaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.