DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2053986-0,97%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sosyal Paylaşım Mağazası, Kurban Bayramı’na hazır

Sosyal Paylaşım Mağazası, Kurban Bayramı’na hazır

ABONE OL
21 Haziran 2023 13:50
Sosyal Paylaşım Mağazası, Kurban Bayramı’na hazır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi Sosyal Paylaşım Mağazası’nı ziyaret etti. 09.00 sıralarında Keşan Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Paylaşım Mağazası’na gelen Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Eylem Akdemir’den Kurban Bayramı öncesinde Sosyal Paylaşım Mağazası’na yapılan eşya bağışları ile ilgili bilgi aldı.

“TÜRKİYE’DE SAYILI BELEDİYELERDEN BİRİYİZ”

Daha sonra açıklamada bulunan Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi olarak sosyal destek anlamında hizmetlerin büyütüldüğüne dikkat çekerek “Gördüğünüz gibi bir bina modeline geçtik. Keşan Belediyesi’nin ana binasından ayırdık ve sosyal paylaşım mağazamızı bir market havasında, ofisler de oluşturarak bir hizmet binasına dönüştürdük. Hizmet binamızda psikoloğumuz, diyetisyenimiz ile her vatandaşımızın ne ihtiyacı varsa destek oluyoruz. Derdi olanın yanında olmak için çaba sarf ediyoruz. Belediyeciliğin işi bu. Bunlar daha önce var mıydı? İnanın Keşan bunların eksikliğini yaşıyordu; ama artık dönemimizde belediyemiz ve müdürlüğümüz, alan elle veren eli buluşturuyor. Bu konuda Türkiye’de belki de sayılı belediyelerden biriyiz. Bu da vatandaşımızın sayesinde. Vatandaşımız veren el oluyor, buraya gelenler de alan el oluyor.” dedi.

“ÇOK BÜYÜK BİR İLGİ VAR”

Helvacıoğlu, sözlerinin devamında şu sözleri kayda geçti: “Eylem müdürümüzün ve çalışma arkadaşlarımızın gayretleriyle, ciddi bir çalışma gerçekleştirdik. Sizler de oyuncaktan ayakkabıya, kıyafetten beyaz eşyasına ve mobilyasına kadar evinizde ne var ne yok bize haber vermeye başladınız. Biz de gelip aldık. Her birinize çok teşekkür ediyorum. Bayram için de geçen hafta mesaj gönderdik, sonrasında o kadar büyük bir ilgi oldu ki; stoklarımızda ciddi bir şekilde bayram hediyelerimiz birikti. Bayramda çocuklarına bir kıyafet veya hediye alamayanlar bizlere gelip bu mağazamızdan hizmet alıyorlar.”

“HAKKANİYET İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Helvacıoğlu, daha sonra Kurban Bayramı’nda kurbanlık eti bağışı yapmak isteyenlere de çağrıda bulunarak, “Her bayramda olduğu gibi, bu bayramda da alan elle veren eli buluşturmaya devam ediyoruz. Kurban eti vermek isteyenlere de sesleniyorum. Bizler burada hakkaniyet içinde çalışıyoruz. Sıramız var, hiçbir şekilde düzeni bozmadan hak edenlere kurban eti ve eşya gibi tüm hizmetleri veriyoruz. Keşan’da ikamet etmesi yeterli. Müdürlüğümüz ev ziyaretleri yapıyor. Zaman içinde portföyümüz o kadar çok güncellendi ki, 3 bin-5 bin arasında bir girdi oluşturduk. KİSEV vasıtasıyla aşevimizden 65 yaş üstü ve evde yalız yaşayan 300’e yakın aileye 3 öğün yemek gönderiyoruz. Onlara evlat oluyoruz.” İfadelerini kullandı.

“HEP BİRLİKTE HİZMET ÜRETİYORUZ”

Sosyal Paylaşım Mağazası ile Keşan’da yardımlaşma bilincinin daha da arttığını belirten Helvacıoğlu, “Keşan’da birliktelik oluşturduk. Paylaşım mağazasıyla, kurumlarıyla ciddi bir katkı sağlıyoruz. Hep birlikte hizmet üretiyoruz. Kalbimizin Keşan için attığını, bu bayram da herkes görecek. Çok çalışan ve Keşan’a dertlenen bir yapıya sahibiz. Kurban Bayramı öncesi sevindirmek için yola çıkın. Evinizde kullanmadığınız eşyalar vardır, kestiğiniz kurbanlar olur. Biz dualarınızı ve hayırlarınızı paylaşmak istiyoruz. Listelerimiz hazır. Gerekirse de bizden isim alır siz de dağıtabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

“KEŞAN HALKINA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Helvacıoğlu’nun ardından Keşan Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Eylem Akdemir söz aldı. Paylaşım mağazasının her geçen gün daha da güçlendiğini ve halkın ilgisinin arttığını belirten Akdemir, “Biz çok büyük bir aile olduk. Muhtarlarımızın çok büyük desteği var. Keşan halkının güvenini kazandığımız için onlara çok teşekkür ediyorum. Yılın her anında mağazalarımıza bağış yapan gönüllülerimiz var. Biriken eşyalarının olduğunu söylüyorlar ve biz de gidip alıyoruz. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Alanların da yüzü gülüyor. “ diye konuştu.

“KEŞAN’A HİZMET ETMEK BOYNUMUZUN BORCU”

Son olarak sözü tekrar alan Mustafa Helvacıoğlu, “Bizim felsefemiz ‘mutlu et, mutlu ol’dur. Mutlu ediyoruz ki, mutlu oluyoruz. Keşan’da yaşayan herkesi çok seviyoruz; çünkü Keşan’ı seviyoruz. Keşan’a hizmet etmek de boynumuzun borcu. Yardımlarınız için çok teşekkür ediyoruz. Allah yolumuzu açık etsin. Giymediği kıyafeti, kullanmadığı eşyası olanlara sesleniyorum, 153’ü arayarak veya paylaşım mağazamıza gelerek sizler de temin sağlayabilirsiniz. ” ifadelerini kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.