DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2069994-1,59%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Sözleşmeli personelin uykuları kaçıyor”

“Sözleşmeli personelin uykuları kaçıyor”

ABONE OL
16 Kasım 2020 11:06
“Sözleşmeli personelin uykuları kaçıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, yıl sonuna kısa bir zaman kaldığını ve sözleşmeli personelin uykularının kaçtığını belirterek, bütün kurumlarda çalışan sözleşmeli personellere kadro hakkı verilmesi en büyük arzuları olduğunu söyledi.

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan yaptığı açıklamada, yasa gereği kamuda çalışan sözleşmeli personellerin her yıl yılbaşında kurumlarıyla yeniden sözleşme imzalamak zorunda bırakıldığını söyledi.

Sağlık, Milli Eğitim ve diğer kamu kurumlarında çalışanların genel manada bir sorun yaşamadığını rutin olarak sözleşme yenilenip görevlerine devam ettiğini belirten Tercan, “Yalnız, belediyeler siyasi kurumlar. Belediye başkanları değiştiği zaman -parti değiştiği zaman- sözleşmeli personellerin sözleşmesini birçok belediye başkanı yenilemiyor ve binlerce insan mağdur oluyor. Şu anda da yeniden yılbaşına yaklaşıyoruz, sözleşmeli personellerin uykuları kaçıyor. Bunun acil olarak, bu kanun kapsamında ilave bir maddeyle bütün kurumlarda çalışan sözleşmeli personellere kadro hakkı verilmesi en büyük arzumuzdur” dedi.

Taşerondan ve Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) kadroya geçen işçilerin hiçbir hakları olmadığını belirten Tercan, “Belediye başkanı keyfi olarak işinden çıkarabiliyor, mahkemeye veriliyor. Yüzlerce dava açılmış, yüzlerce işçi de davayı kazanmış, işe iade kararı almış ama belediye başkanı hiçbir tanesini göreve iade etmiyor, tazminatlarını verip gönderiyor. Bu yetki bir insanın ağzından çıkacak iki kelimeye bağlı olmamalıdır. Kanun var, adalet var, hukuk var. Herkesin adaletli olmasını talep ediyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.