DOLAR 32,3799 0.16%
EURO 34,9914 -0.28%
ALTIN 2.324,310,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22912882,11%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Stadyum sorusuna “bütçe imkanları” cevabı

Stadyum sorusuna “bütçe imkanları” cevabı

ABONE OL
29 Kasım 2022 11:07
Stadyum sorusuna “bütçe imkanları” cevabı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu’nun Edirne’ye söz verilen yeni stadyumu sorduğu Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan “bütçe imkanları” cevabı geldi.

Milletvekili Doç. Dr. Gaytancıoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Gençlik ve Spor Bakanlığının 2023 bütçesinin görüşmeleri sırasında Edirne’ye söz verilen yeni stadyumu tekrar gündeme getirmiş ve Bakan’a “Bu konuda verdiğimiz soru önergesine gelen cevapta bütçe imkânları ölçüsünde değerlendirileceği belirtiliyor. 2014’te söz verirken Bakanlığınız bütçeden habersiz miydi?” diye sormuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan “Edirne ili ile ilgili talepler yatırım programı kapsamında ve bütçe imkânları çerçevesinde değerlendirilecektir” cevabı geldi.

Bakanın verdiği yazılı cevabı değerlendiren CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu şunları söyledi; “Anlaşılan sıra Edirne’ye geldiğinde ‘bütçe imkânları’ gündeme geliyor. 2014’te başka illere de söz verilen statların birçoğu bitirildi. Sıra Edirne’ye gelince aynı cevabı alıyoruz. AKP verdiği cevapla bizi hiç şaşırtmıyor. Bir şey yapacak güçleri de niyetleri de yok. Lades tutuşmuş gibi her seferinde ‘aklımızda’ demelerine gerek yok. Stadı yapsınlar yeter. Bütçe imkânları 2014’de bu sözler verilirken bilinmiyor muydu?  Ya da başka illere yapılırken aynı imkânlar neden uygun oluyor da Edirne’ye sıra geldiğinde birden tükeniyor? Söğütlükte doğal ormanı, kent ormanını yüz milyonlar harcayarak yapay millet bahçesine dönüştürmek için paralar saçılırken bütçe imkânlar neden sonuna kadar açılıyor?

Bakan’a ‘soru önergelerimize bütçe imkânları’ diye cevap verip duruyorsunuz diye soruyoruz. Gelen cevap ‘bütçe imkânları’.  Bu komediyle bir ülke yönetilmez. Edirne yeni stadına 2023’teki yeni iktidarda; CHP ve Millet İttifakı iktidarında kavuşacak” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.