DOLAR 32,5798 0.1%
EURO 34,9282 0.23%
ALTIN 2.425,560,12
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2086015-3,47%
Edirne
21°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Suiçmez’den, Cin’e One Minute!

Suiçmez’den, Cin’e One Minute!

ABONE OL
9 Nisan 2021 11:19
Suiçmez’den, Cin’e One Minute!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti İl Genel Meclis üyesi ve Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, CHP İl Genel Meclis Üyesi Önder Cin’in tarım konusunda yaptığı eleştirilere yönelik, “Benim alanıma dokunduğu anda ben adama, One Minute (bir dakika) derim. Bu arkadaş, ‘hayvancılık bitti, insanlar kaçıyor’ demiş. 2002 AK Parti iktidarından önce süt üretimi 8 milyon tonlardaydı, şu anda 23 milyon tonlara geldik” dedi.

CHP Süloğlu İl Genel Meclisi Üyesi Önder Cin, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ın AK Parti iktidarında tarımın iyi noktalara geldiğine yönelik açıklamalarına ‘hayvancılık bitti, insanlar kaçıyor’ sözleri ile eleştirmişti. AK Parti İl Genel Meclis üyesi ve Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez’den Cin’e tepki geldi.

Parti binasında açıklamalarda bulunan AK Parti İl Genel Meclis üyesi ve SÜTÜB Başkanı Mustafa Suiçmez, Cin’in anlatımlarını ve verdiği bilgileri, “Laf olsun torba dolsun” diye yorumladı.

Cin’in açıklamalarını izlediğini ve okuduğunu belirten Suiçmez, “Gerçekten kamuoyunu bilgilendirecekse sağlam verilere dayanması lazımdı. Milletvekilimiz; Türkiye’de 2020 yılı içerisinde tarımsal kredilerin yüzde kaçının geri döndüğünü rakamsal olarak anlattı. Yeni aldım verileri paylaşmak istiyorum, Bankalar Birliği’nde üst düzey bir yöneticiyi aradım bana resmi verileri gönderdi; 2020 yılında özel ve devlet bankalarından kullanılan tarımsal kredilerin geri dönüş oranı, Türkiye geneli yüzde 97. Trakya geneli de yüzde 97, Edirne daha da iyi geri dönüş oranı yüzde 98’e yakın.

“ÖNDER KARDEŞİMİZ BİLEREK KONUŞSUN”

Yani Önder kardeşimizin dediği gibi değil, çiftçimiz kredisini kullanmış zamanında geri ödemiş. Önder kardeşimiz bilerek konuşsun Dünya pandemi sürecinden geçiyor, bazı ülkelerde ekonomi sıfıra düştü. Türk Gıda Sanayi Dernekleri Federasyonu rakamlarına göre; 2020 yılında Türkiye’nin gıda ve tarımsal ihracattı 20.7 milyar dolar, bu arkadaş buna bir baksın. İthalatımız 16.1 milyar dolar olmuş. Önder arkadaşımız sütten bahsetti, ben Süt Üreticileri Birliği Başkanıyım. Benim alanıma dokunduğu anda ben adama, One Minute (Bir dakika) derim. Bu arkadaş, ‘hayvancılık bitti, insanlar kaçıyor’ demiş. 2002 AKP iktidarından önce süt üretimi 8 milyon tonlardaydı, şu anda 23 milyon tonlara geldik. Sadece 2019-2020 yılında yüzde 8.9 bizim süt üretimimiz artmış, durduk yerde artmıyor, hayvanlık artıyor. Hayvancılı bırakan üreticilerimizde var ama bu arkadaşlarımızın çizdiği kara tablo yüzünden bırakmıyor. Farktı nedenlerden oluyor, bir nedene bağlamanın bir anlamı yok. Süt fiyatlarının geri gelme düşmesi söz konusu değil, buraya nokta koyun. Nisan ayının sonunda, Ulusal Süt Konseyi toplanacak. Kaliteye göre süt fiyatı belirleme dönemine geçmek istiyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.