DOLAR 32,3773 0.16%
EURO 34,9759 -0.3%
ALTIN 2.324,210,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22806580,51%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarihi camiler için restorasyon müjdesi

Tarihi camiler için restorasyon müjdesi

ABONE OL
14 Ekim 2021 14:21
Tarihi camiler için restorasyon müjdesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Uzunköprü İlçesi’ndeki Muradiye Camii ve Keşan İlçesi’ndeki Hersekzade Ahmet Paşa Camii’nin restorasyon ihalesini 27 Ekim 2021’de yapılacağını müjdeleyerek, “Ecdadın bizlere manevi mirası olan bu eserleri AK Parti olarak, hükümet olarak, devlet olarak bütün gücümüz ve imkanlarımızla orijinalliğine sadık kalarak, korumakta, yıpranmış eserlerimizi restore etmekteyiz” dedi.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne’de gerçekleştirilecek olan tarihi ikin caminin restorasyonlarına yönelik açıklamada bundu.

“Bir Kültür Medeniyet beşiği olan Edirne’mizde atalarımızdan miras birçok tarihi eser bulunmaktadır” diyen Milletvekili Aksal, “Bu kadim şehir çok uzun zamanlar Osmanlı’nın merkezi olmuş; Dünya’da sosyal ekonomik kültürel ve dini birçok değere sahip manevi mirasa ev sahipliği yapmaktadır. Bizler bu eserlerin hem ülkemiz hem gelecek nesiller açısından değerini ve önemini azami ölçüde bilmekteyiz. Ecdadın bizlere manevi mirası olan bu eserleri AK Parti olarak, hükümet olarak, devlet olarak bütün gücümüz ve imkanlarımızla orijinalliğine sadık kalarak, korumakta, yıpranmış eserlerimizi restore etmekteyiz” dedi.

Aksal, “Edirne’de bu tarihi miraslarımızdan olan Uzunköprü Muradiye Camii (1443)  ve Keşan Hersekzade Ahmet Paşa Camii (1511) restorasyonu için çalışmalarımız bir süredir devam ediyordu. Her iki restorasyon için 27 Ekim 2021’ de ihale tarihi belirlendi. Süreç boyunca desteklerini esirgemeyen, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, çalışmaları için Bakanlığımıza ve Vakıflar Genel Müdürlüğümüze , emeği geçen tüm kurum kuruluşlarımıza, hemşehrilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.