DOLAR 32,4388 -0.16%
EURO 34,8344 -0.41%
ALTIN 2.445,760,41
BIST 9.884,821,73%
BITCOIN 20909660,69%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Taşımalı sistem artık taşıyamıyor”

“Taşımalı sistem artık taşıyamıyor”

ABONE OL
21 Şubat 2022 11:49
“Taşımalı sistem artık taşıyamıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, taşımalı sistemde servisçilik yapanların büyük sıkıntı yaşadığını belirterek, “Mazotun 6 buçuk lira olduğu zamanlardan sözleşme imzaladılar, şimdi mazot 16 liraya yaklaştığı için kredi kartına borçlanarak servislerini tamamlamaya çalışıyorlar” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Uzunköprü İlçesi’nde ziyaretlerde bulunarak servisçi esnafının sorunlarını dinledi.

“17 BİN KÖY OKULU KAPATILDI, KÖYLER ISSIZ HALE GELDİ”

17 bin köy okulunun kapatılarak, köylerin ıssız hale getirdiğini belirten Milletvekili Gaytancıoğlu, “Mevcut öğrencileri de en yakın merkeze taşıyacağız, eğitim çok iyi olacak dediler. Hiçte öyle olmadı” dedi.

“TAŞIMALI SİSTEM ARTIK TAŞIYAMIYOR”

Köy okullarının kapatılmasıyla öğretmenlerin işsiz kaldığını, köylerin boşaldığını, çocukların ise arabalarda perişan olduğunu savunan Milletvekili Gaytancıoğlu, “Pekiyi onları taşıyan servisçiler ne yapıyor. Onlar da mazotun 6 buçuk lira olduğu zamanlardan sözleşme imzaladılar, şimdi mazot 16 liraya yaklaştığı için kredi kartına borçlanarak servislerini tamamlamaya çalışıyorlar. Taşımalı sistem artık taşıyamıyor. Bırakalım okulları yeniden açalım. Taşımalı sistem; hem servisçileri hem şoförleri herkesi üzüyor. ”

“MAZOT FİYATLARI VE BAKIM GİDERLERİ BÜYÜK SIKINTI”

Uzunköprü’de öğrenci servisçiliği yapan Münir Başkıran ise yaşadıklarının sıkıntının başında artan mazot fiyatları ve araçların bakım giderleri olduğunu belirterek, “Biz Milli Eğitim taşımalı sistem ihalesine girdiğimiz zaman mazot 6.44 civarı +KDV olarak ihaleyi kazandık. Ama şu an ki mazot fiyatı 16 lira. Aradaki farkı biz cebimizden karşılıyoruz. Doların artması da bunda etkili oldu ancak ne hikmet ise dolar düştü ama bizim mazota gelen dolar zammı bir türlü düşmedi. Biz bu farkları da alamadık. Ben 22 gün öğrenci çekiyorum köylerden taşımalı sistemde. Bunu finanse ediyorum ve ay sonunda fatura kesiyorum. Ay sonunda kestiğim faturanın en az 15 gün ödemesi bekliyor. Oluyor 45 gün. Ben bunun 45 gün finansmanını yapıyorum ve mazot zammı da dahil olmak üzere. Bunu ben kredi kartımdan karşılıyorum. Zaten fatura tahsilatını yaptığım zaman kendi ana giderlerimi ödedikten sonra kredi kantına kalırsa yatırıyorum. Kalmazsa artık Allah kerim.

Öte yandan Milletvekili Gaytancıoğlu, servisçilerin sorunlarını TBMM’de gündeme getireceğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.