DOLAR 32,5579 -0.03%
EURO 34,9230 0.08%
ALTIN 2.429,38-0,01
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2172355-0,64%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Tekin, “Bosna Hersek savaşa sürükleniyor”

Tekin, “Bosna Hersek savaşa sürükleniyor”

ABONE OL
10 Kasım 2021 10:56
Tekin, “Bosna Hersek savaşa sürükleniyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl başkanı Av. Sinan Tekin, Bosna Hersek ve Kosova’da milyonlarca savunmasız insanı hayattan koparan Sırp ırkçılığının yeniden yükselişe geçtiğine dikkat çekti.

1990’lı yıllarda Balkan coğrafyasında büyük tahribat oluşturan, Bosna Hersek ve Kosova’da milyonlarca savunmasız insanı hayattan koparan Sırp ırkçılığının yeniden yükselişe geçtiğine dikkat çeken Saadet Partisi Edirne İl başkanı Av. Sinan Tekin, “Bosna Sırp Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Dodik’in bölücü eylemleri ve söylemleri var. Bosna Hersek üzerindeki endişeler her geçen gün artıyor. Birleşmiş Milletler Bosna Yüksek Temsilcisi Christian Schmidt, göreve geldikten sonra yayınladığı ilk raporunda Sırpların tahrikçi eylemlerine vurgu yapmıştır. Bosna Hersek’in savaş sonrasında ilk kez bu kadar büyük tehditle karşı karşıya olduğunu ifade etmiştir. Schmidt, Bosna Hersek topraklarının yeni bir savaşa sahne olabileceği konusunda uyarılarda bulunmuştur.” şeklinde konuştu.

Rusya ve Sırbistan devletleri tarafından desteklenen Bosna Sırp Cumhuriyeti lideri Milorad Dodik, aylardır tüm diplomatik uyarılara rağmen Bosna Hersek’i bölme tehditlerini sürdürdüğüne vurgu yapan Tekin, “Dodik, 1992-1995 yılları arasında Balkan coğrafyasında işlenen katliamların ana sorumlusu olan Sırp Cumhuriyet Ordusu’nu yeniden kurmayı vaat ediyor. Bosnalı Sırpların devlet kurumlarından ve ordudan ayrılarak kendi bağımsızlıklarını kazanacaklarını savunuyor. Savaş çığırtkanlığı yapan Dodik, olası bir müdahaleye karşı Sırplar kendilerine yardım edecek dostlara sahip olduğunu ifade ederek Sırbistan ve Rusya’nın kendilerine açık destek verdiğini itiraf etmiştir.” dedi.

Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki tarihi ve dini önemli bağların olduğunu ifade eden Tekin, “Bosna Hersek ile ilişkilerimiz her zaman dinamik olmuştur. Türkiye yaşanan son gelişmeleri de göz önünde bulundurarak ilişkileri en üst düzeyde, etkin ve aktif bir şekilde geliştirmelidir.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.