DOLAR 32,5919 0.34%
EURO 34,8388 0.23%
ALTIN 2.511,061,08
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 21036152,22%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tekin, “Dilimizi ne kadar koruyabildik?”

Tekin, “Dilimizi ne kadar koruyabildik?”

ABONE OL
27 Eylül 2021 10:57
Tekin, “Dilimizi ne kadar koruyabildik?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, ‘Türk Dil Bayramı’ nedeniyle yaptığı açıklamada, “Ülkesinin yüksek istikbalini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmalıdır” dedi.

Av. Tekin açıklamasında, “26 Eylül her yıl “Türk Dil Bayramı” olarak kutlanır. Dünyanın en köklü ve en zengin dillerinden biri olan Türkçemizin 13 Mayıs 1277’de Karamanoğlu Mehmet Bey’in Fermanıyla Anadolu’da ilk kez devlet dili olarak kabul edilmesinin 744. yıl dönümündeyiz. Her harfi, her kelimesi ile milletimizin binlerce yıllık mazisine şahitlik eden Türkçe, dün olduğu gibi bugün de bizi bir arada tutan, bizi millet kılan en büyük hazinedir. Türkçe, Medeniyet değerlerimizi yarınlara taşıma noktasındaki en önemli gücümüz ve en büyük umudumuzdur. Bu vesileyle ‘Dil Bayramımızı’ kutlarız” şeklinde konuştu.

“Bir millete düşmanlık güdenler onların dilini ve dini değerlerini hedef alırlar” vurgusunu yapan Av. Tekin, “Ülkesinin yüksek istikbalini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmalıdır. Süt kadar saf değiştirilmemiş bir anadile sahip olmak toplumun ortak derdi olmalıdır. Aksi takdirde ayrılıklar, iletişimde eksiklikler, kuşakların birbirini anlamaması gibi durumlar cereyan eder. Bizi biz yapan asıl şeyin dilimiz olduğunu anladığımızda dilimize tam olarak sahip çıkarız. Hangi görüşten olursak olalım Türkçeyi öncelemeyi başarmamız gerekir. Tüm yetkili kurumları üzerine düşen görevi yapmaya davet ediyoruz” uyarısında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.