DOLAR 32,5515 0.19%
EURO 34,9549 -0.07%
ALTIN 2.450,980,62
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20966170,13%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tekin, “Ekran başka, gerçek başka!”

Tekin, “Ekran başka, gerçek başka!”

ABONE OL
12 Ağustos 2020 11:12
Tekin, “Ekran başka, gerçek başka!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Ekonomi Komisyonu Başkanı Selim Tekin, açıklanan enflasyon ve işsizlik rakamlarının “ayarlanmış ve rötuşlanmış” enflasyon rakamları olduğunu iddia ederek, rakamların yaşanan sıkıntıları örtemediğini söyledi.

Tekin “Altın fiyatları her gün rekor kırarken, Dolar ve Euro tavan yaparken, gıda maddelerindeki fiyatlar cep yakarken  iyi bir şeyler söylemek değil, doğru önlemler, isabetli kararlar alınması gerekir” dedi.

Kurban Bayramı sonrasında piyasalarda büyük sıkıntılar yaşandığını söyleyen Selim Tekin, “Piyasalardaki bu çalkantının yanı sıra, Türkiye’nin kanayan yarası olan işsizlik de giderek derinleşiyor. İşsizlik bütün acısıyla hissedilmesine rağmen TÜİK’in rakamlarına göre işsizlik oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre azalıyor, görünüyor. Peki, nasıl böyle oluyor? İş bulma ümidi olmadığı için iş aramayan pek çok kişi var. İş aramadığı için işsiz olarak kayda geçmeyenler, işsizliği gerçekte olduğundan daha düşük gösteriyor. TÜİK’in işsizlik verileri gerçeği yansıtmıyor, Ekran başka, gerçek başka” diye konuştu.

“ENFLASYON ORANLARI ŞAİBELİ”

İnandırıcılıktan ve güvenilirlikten uzak bir başka verinin enflasyon oranları olduğunu söyleyen Selim Tekin, “Gerçek enflasyon, vatandaşın çarşıya pazara çıktığı zaman karşılaştığı fiyatlardır. Her şeyin fiyatı sürekli artarken enflasyonu düşük gösteren rakamlara kim itibar edebilir ki? Demokratik ülkelerde enflasyon oranlarını belirleyen kurumlar bağımsızdır. Türkiye’de ise enflasyon oranları hükümete bağlı TÜİK tarafından belirlenmektedir. Şaibeli enflasyon oranlarıyla hem asgari ücretli hem de emekli mağdur edilmektedir, acımasız piyasa koşullarında perişan edilmektedir” ifadelerini kullandı.

KAYNAKLAR ÜRETİME DÖNÜK YATIRIMLARA AKTARILMALIDIR

Vatandaşın ciddi bir geçim sıkıntısı içinde olduğunu belirten Tekin, “Büyüyen bir ekonomide dev işletmeler neden iflas ediyor?  Etiketlerdeki rakamlar neden sürekli değişiyor? Altın, Dolar ve Euro nereye koşuyor? İsraf ve yolsuzlukları önleyerek reel ekonomiyi güçlendirmeden bu cendereden çıkış mümkün değildir. Türkiye’nin ekonomik olarak yeniden ayağa kalkabilmesinin en önemli çözümü, tüm kaynak ve imkânların üretime dönük yatırımlara yöneltilmesidir” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.