DOLAR 32,5822 0.29%
EURO 34,7413 -0.11%
ALTIN 2.520,561,47
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 1992222-0,51%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Tekin, “Geçinemiyoruz!”

Tekin, “Geçinemiyoruz!”

ABONE OL
18 Ekim 2021 17:57
Tekin, “Geçinemiyoruz!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, “Hemen her gün yaptığımız esnaf ziyaretlerinde, sokakta vatandaşla görüştüğümüzde herkes aynı dertten muzdarip;  Geçinemiyoruz!” dediklerine vurgu yaptı.

“Nasıl geçinecek bu insanlar?” sorusunu yönelten Av. Tekin, “Halkın büyük kesimi asgari ücret alıyor. Asgari ücret her geçen gün eriyor. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi ve ekonomik durumu en net şekilde en alt gelir grubunda bulunan asgari ücretlilerin hayat standartlarına bakarak anlaşılır. Emekçilerimizin geliri artık yıldan yıla değil, aynı yıl içerisinde gün be gün eriyor. Biz Saadet Partisi olarak her yıl asgari ücretin reel manada, yani Enflasyonun en az yüzde 10 üzerinde arttırılması gerektiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Av. Sinan Tekin devamla; “Ocak 2021 ortalama Dolar kuru 7,35 TL’ydi. Yani bekâr bir asgari ücretli için ödenen net ücret 2.825 TL; yani 384,3 dolardı. Ekim 2021 ortalama dolar kuru 8,90 TL; maaş aynı fakat bu kez gelir 317,4 dolara indi.  Görüldüğü üzere asgari ücretlinin yılın başından bu yana kaybı yaklaşık 67 dolar. Kayıp %17’nin üzerinde. Gelir artmıyor, ama gider sürekli artıyor. Bunun yanında sadece döviz kurundaki yükselişten dolayı bir çalışan %17 daha az kazanıyor. Kişi başına gelir ilk kez 7 yıl arka arkaya düşmüştür. Rakamlar ortada! Bu ekonomik buhrandan nasıl çıkılacak? Merkez Bankasının bürokratları gün aşırı değiştirilerek mi?” sorusunu yöneltti.

“Üretim olmadan, sanayileşme olmadan, süratli ve yaygın yani Türkiye’nin dört bir sathında kalkınma olmadan ekonomi düzelmez” uyarısında bulunan  Av. Tekin; “Üretmek isteyen, istihdam oluşturmak isteyen, teknoloji geliştirmek isteyenler devlet tarafından teşvik edilmelidir. Ülkenin dört bir tarafından üretim seferberliği başlatılmalıdır. Vatandaşlarımızın bu ülkede üretilen malları kullanmaları teşvik edilmelidir. Hükümetlerin gündeminin birinci maddesi halkın refahının arttırılması olmalıdır” dedi.

Av. Sinan Tekin, “Allah’ın izniyle, Saadet Partisi iktidarında; birlikte üretmek ve birlikte paylaşmak esasıyla tesis edilecek olan ‘Adil Ekonomik Düzen’e dayalı üretim ve kalkınma anlayışımızla, maddi ve manevi kalkınmamızın hızla gelişmesi tesis edilecektir” müjdesini verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.