DOLAR 32,5696 0.25%
EURO 35,0044 0.08%
ALTIN 2.449,100,54
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20946480,21%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tekin, “Gidişat iyi değil”

Tekin, “Gidişat iyi değil”

ABONE OL
21 Aralık 2021 11:31
Tekin, “Gidişat iyi değil”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, Asgari ücrete yapılan zammın dolar kuru karşısında eridiğini belirterek, “Önümüzdeki aylarda enflasyon daha da artacak. Üretim daralacak. Büyüme azalacak. İflaslar ve işsizlik artacak. Dış borçlarda temerrüt durumu oluşabilir. Gidişat iyi değil” dedi.

Asgari ücretteki son zammın “son 50 yılın en yüksek artışı” olarak duyurulduğuna işaret eden Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, “Rahmetli liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan 54. Hükümet zamanında asgari ücretliye “yüzde 102” oranında zam yapmıştı. Hiçbir şeye zam yapmadan, ek vergi koymadan Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki tek denk bütçeyi gerçekleştirmişti. Rantiye ve faizin önüne adeta set çeken Erbakan Hocamız, Bağ-Kur emeklilerine yüzde 221 reel zam yaptı. İşçiden memura, emekliden çiftçiye kadar her kesim refaha kavuşturulmuştu. Ülkenin ekonomisini toparlayan Erbakan Hocamız, adeta bugünlere ders olacak nitelikte adımlar atmış, faizle nasıl mücadele edileceğini herkese göstermişti.” şeklinde konuştu.

Asgari ücrete yapılan zammın sadece vatandaşın eline geçecek para miktarını artırdığını vurgulayan Tekin, “Alım gücünde hiçbir olumlu değişikliğe yol açmayan zam gelir gelmez dolar kuru karşısında eridi. Türkiye, ekonomik anlamda her geçen gün daha da kötü bir noktaya gidiyor. Milli parada kriz oluşturarak istikrar sağlama politikası ilk defa Türkiye’de uygulanıyor. Türk Lirası dolara karşı dünyanın en fazla ve en hızlı değer kaybeden parası oldu. Döviz kurundaki bu hareketlilik her sektörde oldukça olumsuz etkiler meydana getirdi. Birçok firmanın hammadde sağlayamadığı için üretimi durduracağı yahut oldukça az üretim yapacağı konuşuluyor.” dedi.

Büyük bir kaos yaşandığını ifade eden Tekin, “Önümüzdeki aylarda enflasyon daha da artacak. Üretim daralacak. Büyüme azalacak. İflaslar ve işsizlik artacak. Dış borçlarda temerrüt durumu oluşabilir. Gidişat iyi değil. Önümüzdeki altı ayda ekonominin düzeleceği iddia ediliyor ama önümüzdeki altı ayda ortada ekonominin kalmayacağını belirten ekonomistlerin sayısı da oldukça fazla.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.