DOLAR 39,8474 0.09%
EURO 46,9735 0.01%
ALTIN 4.265,840,91
BIST 9.948,515,78%
BITCOIN 4257862-1.38687%
Edirne
27°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Tekin, “Hayat pahalılığı ve yoksulluk artıyor”

Tekin, “Hayat pahalılığı ve yoksulluk artıyor”

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin, Tüketici Birliği Federasyonu'nun yayımladığı 2014-2024 Ekonomik Görünüm Raporu üzerine açıklamalarda bulundu. Raporda son on yılda yaşanan yoksullaşmanın çarpıcı bir şekilde gözler önüne serildiğini belirten Tekin, özellikle ücretli ve emeklilerin hızla yoksullaştığını, gelir dağılımı adaletsizliğinin giderek derinleştiğini vurguladı.

ABONE OL
15 Kasım 2024 15:44
Tekin, “Hayat pahalılığı ve yoksulluk artıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüketici Birliği Federasyonunun yayımladığı 2014-2024 Ekonomik Görünüm Raporunun son on yılda yaşanan yoksullaşmayı net olarak ortaya koyduğunu ifade eden Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin; “Ücretli ve emeklilerin oluşturduğu büyük bir nüfus hızla yoksullaşıyor. Gelir dağılımı adaletsizliği derinleşmektedir. Ülkenin en önemli sorunları sıralamasında hayat pahalılığını yoksulluk ve işsizlik takip ediyor. Yaşadığımız gerçek şu ki ücretli ve emeklilerinin oluşturduğu büyük bir nüfus hızla yoksullaşıyor, gelir dağılımı adaletsizliğinde gittikçe uçurumlar oluşuyor.” dedi.

Mevcut ekonomik problemlerin sorumlusunun Ak Parti iktidarı olduğunu ifade eden Tekin; “Pandemiydi, küresel krizdi, Rusya-Ukrayna savaşıydı; hepsi geçti. Depolar basıldı, üreticiler terörist ilan edildi; o da geçti. Dünyada kriz varken dünya suçlandı, dünyada fiyatlar inmeye başlayınca ise sesler kesildi. Dünyada gıda fiyatlarındaki gerileme sürecinin başladığı Mart 2022’den bu yana düşüş yüzde 25’e yaklaşırken Türkiye’de aynı dönemde yüzde 210 artış yaşandı. Tarımı terk eden, arazilerini sattıran politikaya, yaşlanan kırsal nüfusa karşı önlem almamız gerekiyor. Bir üretim planlaması maalesef hâlâ yok, var olan da sadra şifa değil. Üretim planlaması sadece neyin ekilip ekilmeyeceğine karar vermek değildir; destekleme politikası, dış ticaret politikası, su, iklim, bölgesel dengeler, ürünün işlenmesi, taşınması, aracı kurumlar ve daha birçok faktörün gözetilerek yapılması gerekiyor. Algı operasyonlarıyla gündemi istediğiniz kadar saptırın; vatandaş, yatıyor enflasyon, kalkıyor fiyat artışı, sokağa adımını atıyor, hayat pahalılığı. Memleketin derdi açlık, sefalet, hayat pahalılığı. Ne dersek diyelim, bu hayat pahalılığı böyle devam ettiği sürece bu insanlar mağdur. Bu mağduriyetin sorumlusu mevcut iktidardır. Ak parti iktidarının yanlış yaptığı yirmi iki yıllık ekonomik programın bir sonucudur bu. Hatalarınızdan vazgeçin, Milli Görüş gömleğini tekrar giyin, milli ekonomiye geçin, hızlı, süratli, yaygın kalkınmayı gerçekleştirin.” dedi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r