DOLAR 32,5830 0.29%
EURO 34,9937 0.05%
ALTIN 2.451,480,65
BIST 9.716,770,00%
BITCOIN 20957490,10%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tekin, “Milli Görüş’ün haklılığı teyit edildi”

Tekin, “Milli Görüş’ün haklılığı teyit edildi”

ABONE OL
13 Kasım 2021 18:30
Tekin, “Milli Görüş’ün haklılığı teyit edildi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, Kıbrıs Konusunda Milli Görüş’ün haklılığının teyit edildiğini belirterek, gelinen noktada Erbakan hocanın haklılığının gecikmiş olsa da devlet politikası olarak kabul edilmesi memnuniyet verici bir durum olduğunu söyledi.

“Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Başbakan vekili olarak bizatihi emrini verdiği Kıbrıs Barış Harekâtı’nın önemi ve değeri yıllar sonra daha iyi anlaşılıyor” açıklamasını yapan Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin,“Kıbrıs Barış Harekâtı’nın Kıbrıs’ta yeni bir başlangıcın müjdesi olduğu günbegün idrak ediliyor. Zira, geçtiğimiz günlerde vermiş olduğu beyanatta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ‘Kıbrıs’ta yeni bir müzakere süreci olacaksa bu, artık iki toplum arasında değil, iki devlet arasında yürütülmelidir” diyerek Milli Görüş’ün haklılığını teyit etmiştir.

Av. Tekin devamla, önceki gün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın yaptığı açıklamada ise, “Kıbrıs’ta Rumların Enosis hayali 1974’te son bulmuştur. Halen daha Enosis hayaliyle çırpınan Rumlara, Cenevre’deki Kıbrıs konferansında cevabımızı verdik ‘Kıbrıs’ta iki devlet’ diyoruz” dediğini hatırlattı.

Annan planı kabul edilmiş olsaydı bugün K.K.T.C.’den söz edilemeyeceğini kaydeden Av. Sinan Tekin, “Kıbrıs Barış Harekâtı’nın önemi ve değeri yıllar sonra daha iyi anlaşılıyor. Bilindiği gibi Milli Görüş lideri rahmetli Erbakan, Kıbrıs Barış harekatı yapıldığı günden itibaren Bağımsız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tezini ortaya atmış ve bu görüşünü  devamlı savunmuştu. Gelinen noktada Erbakan hocanın haklılığının gecikmiş olsa da devlet politikası olarak kabul edilmesi memnuniyet verici bir durumdur” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.