DOLAR 32,3657 -0.37%
EURO 34,6746 -0.42%
ALTIN 2.390,46-1,31
BIST 10.196,261,50%
BITCOIN 18968471,69%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Tekin, “Minnet ve şükranla anıyorum”

Tekin, “Minnet ve şükranla anıyorum”

ABONE OL
9 Kasım 2023 17:27
Tekin, “Minnet ve şükranla anıyorum”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Bakanı Av. Sinan Tekin, 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Av. Tekin mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin bağımsızlık konusundaki vazgeçilmez kararlılığını arkasına alarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur, öncülük ettiği Milli Mücadele hareketi ile milletimizin esarete asla boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir” ifadelerini kullandı.

Av. Sinan Tekin; “İstiklalimizin emperyalizmin kıskacına düştüğü bir dönemde; ‘Ya İstiklal Ya Ölüm!’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde başlatılan bağımsızlık mücadelemiz coğrafyamızda emelleri olan emperyalizmin planlarını topyekun bozmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin bağımsızlık konusundaki vazgeçilmez kararlılığını arkasına alarak Türkiye Cumhuriyeti‘ni kurmuştur, öncülük ettiği Milli Mücadele hareketi ile de milletimizin esarete asla boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir” şeklinde konuştu.

Av. Tekin devamla; “İnanıyoruz ki bugün dünyaya hâkim olan açlık, sefalet, kan ve gözyaşına son verecek iradeyi yine milletimiz ortaya koyacaktır. Bundan bir asır evvel şartların bütün olumsuzluğuna rağmen milletimiz adeta küllerinden yeniden doğmuştur. Aziz milletimiz bugün de insanlık için bunu başarabilecek azim ve kararlılığa sahiptir. Yeter ki, ülkeyi yönetenler bunu bilmiş olsunlar! Bu vesileyle vefatının 85. Sene-i devriyesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ü, Milli Mücadele kahramanlarımızı ve bu vatan için canını vermiş bütün şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.