DOLAR 32,3717 0.15%
EURO 35,0271 -0.18%
ALTIN 2.324,590,23
BIST 9.105,260,28%
BITCOIN 2270483-0,92%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tekin, “Suriye için vakit kaybedilmemeli”

Tekin, “Suriye için vakit kaybedilmemeli”

ABONE OL
1 Eylül 2022 11:52
Tekin, “Suriye için vakit kaybedilmemeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, Suriye için vakit kaybedilmemesi gerektiğini belirterek, “Suriye’nin barış ortamına ve istikrara kavuşması için vakit kaybetmeden daha tutarlı siyasi çözüm yolları aranmalıdır” dedi.

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, yaptığı açıklamada, iktidarın yıllardır takip ettiği Suriye politikasının ne kadar hatalı olduğunun bugün herkes tarafından kabul edildiğini söyledi.

Tekin, “Saadet Partisi olarak, olayların başladığı ilk günden bu yana dile getirdiğimiz yaklaşımın haklılığı ortaya çıkmıştır. İktidar, Suriye meselesinde hatalarını telafi etmek ve gerçekçi bir çözüm ortaya koymak istiyorsa; diplomasi zemininde Suriye yönetimini dışarıda bırakmamalıdır. Suriye’nin barış ortamına ve istikrara kavuşması için vakit kaybetmeden daha tutarlı siyasi çözüm yolları aranmalıdır. Geçmişte defalarca kez yapılan hatalar, bir kez daha tekrar edilmemeli; kalıcı barış, geçici ve günlük siyasi kazançlara kurban edilmemelidir.

Ak Parti iktidarı, Tel Aviv’e gösterdiği hoşgörünün binde birini Şam’a da göstermeyi bilmelidir. Süreç sadece Esad ile görüşmeye indirgenmemeli, uluslararası ve bölgesel tüm aktörler ve dengeler gözetilerek, kalıcı bir çözüm için samimi ve akılcı adımlar atılmalıdır. Tüm bu adımları atarken, Büyük Ortadoğu Projesi’nin ne demek olduğunu, bu projenin İsrail için ne anlam ifade ettiğini ve bizim sürekli “şahsiyetli dış politika” derken neyi kastettiğimizi de unutmamalıdırlar. Bir kez daha çıkmaz sokaklara girmemeleri, geri vitese takarak buradan dönmek zorunda kalmamaları için bunları bir kez daha sizlerin ve milletimizin huzurunda hatırlatmayı bir görev addediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.