DOLAR 32,4684 -0.06%
EURO 34,8200 -0.45%
ALTIN 2.450,720,61
BIST 9.893,521,82%
BITCOIN 20806210,89%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tekin, “Turizm konuşmak değil, yatırımdır!”

Tekin, “Turizm konuşmak değil, yatırımdır!”

ABONE OL
27 Eylül 2022 10:06
Tekin, “Turizm konuşmak değil, yatırımdır!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne il Başkanı Av. Sinan Tekin, günümüzde gelir getiren bir sektör haline gelen turizm konusunun ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini ifade etti.

Saadet Partisi Edirne il Başkanı Av. Sinan Tekin, Dünya Turizm Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Av. Tekin mesajında, “Turizm, insanların özellikle uzun süreli tatilleri esnasında bilgi ve görgülerini artırmak, çeşitli doğa ve tarihi eserlere karşı olan meraklarını gidermek, çeşitli ülke ve şehirlerdeki toplumların kültürel özelliklerini, geleneklerini incelemek amacı ile yaptıkları seyahatlerin kapsamıdır” açıklamasını yaptı.

Günümüzde Edirne’nin turist alma bakımından önde gelen şehirler arasında olduğunu kaydeden Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, “Ancak günümüzde Edirne’ye gelen turistler başta Bulgaristan vatandaşları olmak üzere genelde komşu ülkelerden insanlar. Zira ülke ekonomimizin içinde bulunduğu şartlar onların alış-veriş yapmaları için son derece avantajlı. Düne kadar bazı şeyleri bizim vatandaşlarımız Bulgaristan’dan alırken, günümüz şartlarında Bulgar vatandaşları ekmeğinden peynirine, temizlik malzemesinden giyim kuşam eşyalarına, yakacağına varınca Edirne’den temin ediyor. Çünkü 2016 yılında, yani 6 yıl önce 1 Bulgar Levhası 1,65 TL iken bugün 1 Levha 9 TL oldu! Paramız değer kaybettikçe yabancıların işine yarıyor ve Turist sayısı artıyor. Aslında bu, turistik bir gezi değil avantajlı alış verişler için yapılan gezidir. Ayrıca turist saydıklarımızın bir kısmı da Avrupa ülkelerinde yaşayan/çalışan insanımızın tatil için kara yolundan Türkiye’ye gelip gittiklerinde Edirne’den geçerken birçoğu Edirne’yi geziyor, yeyip içiyor, bazıları da geceliyor” şeklinde konuştu.

Günümüzde gelir getiren bir sektör haline gelen turizm konusunun ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini ifade eden Av. Tekin, “Edirne’ye 10 milyon gerçek turist gelmesi için önce Belediye şehircilik konusunda gerekli yatırımları yapmalıdır. Şehrimizde ihtiyaca cevap verecek başta WC ve Otopark sorunları bile çözülmüş değil. Temizlik, trafik… ayrı bir sorun. Yabancı veya yerli turist, gittiği şehirde harcama yapacaktır. Memnun olursa tekrar gelir ve birçoklarının da gelmesini teşvik eder. Şunu unutmayalım ki, turizm konuşmak değil, yatırımdır” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.