DOLAR 32,3624 0.13%
EURO 35,0311 -0.15%
ALTIN 2.446,051,83
BIST 9.133,450,59%
BITCOIN 2266965-0,29%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tekin, “Vatandaş ay sonunu nasıl getirsin?”

Tekin, “Vatandaş ay sonunu nasıl getirsin?”

ABONE OL
29 Haziran 2022 11:56
Tekin, “Vatandaş ay sonunu nasıl getirsin?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, “Devlet bile yıl sonunu getiremezken, vatandaş ay sonunu nasıl getirsin” dedi.

Gündemin manipüle edildiği ve gerçeklerin kağıt üzerinde değiştirildiği bir dönemde, herkesin en büyük sorununun geçim derdi olduğunu bildiklerini ifade eden Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, “Evine ekmek götürmek için işsizler ordusunun mensubu Ahmet Amcanın da, çocuğunun yırtık ayakkabısını değiştirmek için bahçesine ektiği ürünleri yok pahasına satan Ayşe Teyzenin de, iş bulamadığı için ülkesini terk etmeyi düşünen Anıl Kardeşimin de dertlerini biliyoruz. Siftahsız dükkânını kapatan esnaf kardeşlerimizin, dert küpü vatandaşlarımızın dertlerine derman olmak için gece gündüz çalışıyoruz. Geceleri aç yatan bir çocuğun sorumluluğu bizim omuzlarımızda… Dünya Gıda Programı’nın (WFP) küresel açlık izleme sistemi olan ‘Açlık Haritası’na göre, Türkiye nüfusunun yüzde 18’inin (14,8 milyon) yetersiz beslendiği görülmektedir. Benzin ve motorine gelen zamlar beraberinde otobüs fiyatlarını da katlamış durumda. Ocak ayında memur maaşlarına ve asgari ücrete yapılan zam çoktan buharlaştı bile. Yaşanan hayat pahalılığı sabit gelirli vatandaşları dar boğazın içine attı. Tarımsal girdi fiyatlarında yaşanan artış, Merkez Bankası rezervlerinde yaşanan tarihi düşüş Hükümetin yönetememe krizini gözler önün seriyor. Hükümetin bütçesi kendi elleriyle meydana getirdikleri ekonomik darboğaza sadece 6 ay dayanabildi. Ek bütçe hazırlamak zorunda kaldılar. Devlet bile yıl sonunu getiremezken, vatandaş bu şartlarda ay sonunu nasıl getirsin?” şeklinde konuştu.

Bugünlerin ve de yarınların daha güzel, müreffeh olması için çalışan bir anlayışın mensupları olduklarının altını çizen Tekin, “Yaptığımız çalışmaların meyvelerini, er ya da geç alacağımızdan hiçbir kuşkumuz yoktur. Türkiye’yi yeniden normalleştirmeye dönük adımları atacağız. Yozlaştırılan bütün kurumlarımızı derleyip toparlayacak, artık adeta kurumsallaşan yolsuzluklara son verecek, kronikleşen problemlerimize hızlı ve kalıcı çözümler üreteceğiz.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.