DOLAR 32,4700 -0.06%
EURO 34,7196 -0.74%
ALTIN 2.432,90-0,12
BIST 9.909,881,99%
BITCOIN 20749790,70%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tencerede köfte kuyruğu

Tencerede köfte kuyruğu

ABONE OL
24 Mayıs 2022 09:56
Tencerede köfte kuyruğu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de Türk Mutfağı Haftası kapsamında kentin lezzetleri tanıtılmaya devam ediyor. Kentin sokak lezzetlerinden olan ‘tencerede yağlı köfte’ Saraçlar Caddesi’nde tanıtıldı. Vatandaşlar ücretsiz olarak dağıtılan tencerede yağlı köfteden alabilmek için uzun kuyruk oluşturdu.

Cumhurbaşkanı eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın  21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri ‘tencerede yağlı köfte’ ile Saraçlar Caddesi’nde devam etti. Edirne İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen etkinlikte, kentin sokak lezzetlerinden olan ‘tencerede yağlı köfte’nin hem tanıtımı yapıldı.

Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören etkinlikte, ‘tencerede yağlı köfte’nin tadına bakmak isteyenler uzun kuyruk oluşturdu.

“TENCEREDE YAĞLI KÖFTEYE YOĞUN İLGİ”

Türk Mutfağı Haftası’nın etkinliklerle deva ettiğini kaydeden Edirne İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde hanımefendi Sayın Emine Erdoğan öncülüğünde Turizm Bakanlığımızın 21- 27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne Valiliği olarak biz de cumartesi günü başlattığımız etkinliklere devam ediyoruz. Birçok alanda farklı etkinlikler var. Bugünde şehrimizin Atatürk Meydanı’nda hemen Saraçlar Caddesi’nde sokak lezzeti ikramını vatandaşlarımızla buluşturduk” dedi.

Türk mutfağının zengin bir kültüre sahip olduğuna çeken Soytürk, “Edirne’de saray mutfağı, Rumeli mutfağı ama sokak lezzetlerinde de iddialıyız. Bugün tencerede yağlı köfte ikramımız olacak. Bir taraftan da Saray-ı Cedide-i Amire, saray mutfaklarında Matbah-ı Amire de şeflerimiz Saray mutfağından bir yemek hazırlıyorlar orada şu anda. Buradan oraya geçeceğiz. Amiri de şefler bir taraftan Osmanlı’nın, Fatih Sultan Mehmet’in Ballı Mahmudiye’sini, Zırvasını hazırlarken bir taraftan da burada sokak lezzetlerinden tencerede yağlı köfte ikram edeceğiz. Türk mutfağı, zengin kültürüyle şifa dağıtmaya devam ediyor. Sofra paylaşma, dayanışma. Hepimize afiyet olsun diyorum.  Edirne’de uzun yıllardır sokak lezzetleri olarak biliniyor ama biz bunu Türk Mutfağı Haftasında ön plana çıkaralım dedik. Çünkü tencerede yağlı köftenin tüketicisi belli. Müdavimleri var. Bugün burada bu müdavimleri arttırma adına hem arzı hem de talebi tekrar oluşturma adına çalışmaları devam ediyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.