DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20762482,75%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Tercan, çözüm bekleyen sorunlara değindi

Tercan, çözüm bekleyen sorunlara değindi

ABONE OL
2 Aralık 2021 11:22
Tercan, çözüm bekleyen sorunlara değindi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, birçok kesime ilişkin çözüm bekleyen sorunlara değinerek, asgari ücretle geçinen vatandaşların enflasyona ezdirilmemesi ve insanca yaşayacakları bir ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini söyledi.

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, yaptığı açıklamada gündemde yerini koruyan bedelli affı, 3600 ek gösterge. EYT sorunu, çiftçilerin sıkıntıları ve kadına şiddete yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Fahri Kuran Kursu öğreticileri ve vekil imam hatipler uzunca bir süredir kadro beklediğine değinen Tercan, “Sosyal ve özlük haklarında düzenleme bekleyen fahri ve vekil hocalarımızın talepleri karşılanmalı; kamuda kadro alamayan taşeron işçiler, 4/B’li, vekil, sözleşmeli, fahri ve geçici statüde çalışan personelin tamamı kadroya geçirilmelidir” dedi.

“BEDELLİ AFFI ÇIKARILMALI”

Tercan, Asker Alma Kanununun ilgili maddesinin revize edilerek bedelli affı çıkarılması gerektiğini belirterek, “Tecil yaşının 29’dan 22’ye çekilmesi nedeniyle gençlerimizin haberi olmaksızın yoklama kaçağı ve bakaya durumuna düşerek bedelli askerlik hakkını kaybetmiştir. Asker alma Kanununun ilgili maddesi revize edilerek bedelli affı çıkarılmalı, Bedelli askerlik ücreti ise; kişinin veya ailelerin gelir durumu göz önüne alınarak yeniden düzenlenmelidir” dedi.

“3600 EK GÖSTERGE ÇALIŞMALARI YIPILIYOR”

3600 ek gösterge çalışmalarının sürdüğüne işaret eden Tercan, “MHP olarak; Polislerimize, öğretmenlerimize, hemşirelerimize, imamlarımıza, uzman jandarmalarımıza, uzman çavuşlarımıza 3600 ek göstergenin verilmesi ile ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor hiç kimsenin şüphesi olmasın.

ASGARİ ÜCRET ÇAĞRISI

Asgari ücretle geçinen vatandaşların enflasyona ezdirilmemesi ve insanca yaşayacakları bir ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini belirten Tercan, “Aralık ayının ilk haftası toplanacak olan “Asgari Ücret Tespit Komisyonu”nun enflasyonun üzerinde bir zam belirlemesi, ekonomik zorluklara direnen kardeşlerimizin yüreğine su serpmesi Milliyetçi Hareket Partisinin samimi çağrısıdır. Asgari ücretle geçinen yaklaşık 8 milyon kardeşimizin enflasyona ezdirilmemesi, insanca yaşayacakları bir ücret seviyesine çıkarılmaları beklentimizdir. Şu kış kıyamette insanlarımızın haklı taleplerini karşılamak hepimizin sorumluluğu altındadır” dedi.

“EYT SORUNU ÇÖZÜLEREK GÜNDEMDEN ÇIKARILMALI”

EYT sorunun TBMM’de çözülerek gündemden tamamıyla çıkarılmalı gerektiğine değinen Tercan, “Bütçe imkânları doğrultusunda, kademeli geçiş uygulamasını dikkate alarak, geniş bir siyasi uzlaşma kapsamında EYT sorunu TBMM’de çözülerek gündemden tamamıyla çıkarılmalıdır. “Emeklilikte Yaşa Takılan” kardeşlerimizin sorunu bizim sorunumuzdur. Sayıları 6,3 milyonu bulan bu kardeşlerimizin mağduriyetlerinin telafisi bizim amacımızdır. Sağlık hizmetleri 7/24 hizmettir. Nöbetler, gece vardiyaları sağlık personelinin yükünü artırmaktadır. Mevcut sağlık personeline destek olmak, yükünü azaltmak gerekir” dedi.

“ÇİFTÇİYE DESTEK VERİLMESİ HAYATİ ÖNEME SAHİPTİR”

Tercan, yem, gübre, ilaç, tohum, mazot, elektrik gibi girdi maliyetlerinin çiftçilerin yüzünü güldürecek şekilde düzenlenmesi ve çiftçilere destek verilmesi hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

“PARLAMENTO ARTIK İDAMI MUTLAKA GÜNDEMİNE ALMALI”

MHP tüm cinayetlere ve her türlü şiddete karşı olduklarını belirterek, “Kadınların sokak ortasında ölmediği, şiddetin, hiddetin, melanetin olmadığı, fitne yataklarının, fesat yuvalarının, yalan dağlarının bulunmadığı, sevginin yüzüne husumetin vurmadığı insanca bir dünya mümkündür! Kadına yönelik şiddeti, kadın cinayetlerini şiddetle lanetliyoruz. Sırf kadın olduğu için, eş olduğu için, eski eşi olduğu için bir kadının öldürülmesi toplumsal bir sorundur. Sevgi ile şiddet yan yana gelmez. Hiçbir duygu ve davranış, şiddetin gerekçesi olamaz. MHP, bilinçli bir toplum olma yolunda kadına ve toplumumuza yönelik her türlü şiddetin karşısındayız. MHP olarak, tüm cinayetlere karşıyız, kadın cinayetlerine özellikle karşıyız. Kimsenin şiddete uğramasını, sokakta yürürken öldürülmesini istemiyoruz! Sapıklar, tecavüzcüler, çocuk istismarcıları, uyuşturucu tacirleri de dâhil olmak üzere, bu Parlamento artık idamı mutlaka gündemine almalı ve tartışmalıdır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.