DOLAR 32,3686 0.15%
EURO 34,9801 -0.3%
ALTIN 2.324,300,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22779251,15%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tercan, emekli ve memur zammına dikkat çekti

Tercan, emekli ve memur zammına dikkat çekti

ABONE OL
28 Aralık 2022 12:47
Tercan, emekli ve memur zammına dikkat çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, her asgari ücret artışından sonra emekli ve memur maaşı aynı oranda artırılmadığını, bunun da bir adaletsizliğe neden olduğunu belirterek, Ocak ayında açıklanacak olan emekli ve memur maaşlarının, asgari ücret ile aynı oranda artırılması gerektiğini belirtti.

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, yaptığı açıklamada Ocak ayında açıklanacak olan memur ve emekli maaş artışına yönelik açıklamada bulundu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından asgari ücretin 8.500 TL olarak açıklandığını hatırlatan Tercan, Belirlenen asgari ücretin, son yıllarda açıklanan asgari ücret rakamları içerisinde en iyisi olduğu görülebilir. Küreselcilerin Türkiye’yi yıpratma ve iktidar değişikliğini sağlama stratejisine uygun davranan Zincir Marketlerin, asgari ücretteki artışı anında gıda fiyatlarına yansıtması engellene bilinirse, belirlenen asgari ücret işçiler açısından makul ve sevindirici bir rakamdır” dedi.

Tercan, 2023 yılı için belirlenen asgari ücretin işçileri genel olarak sevindirirken, tüm gözler Ocak ayında belirlenecek olan emekli ve memur maaşlarına yapılacak artışın ne olacağına çevrildiğini belirterek, “Emekli ve Memur maaşlarına da doyurucu ve memnun olacak şekilde artırılması büyük beklentidir” dedi.

Tüm sektörler belirlenen asgari ücrete göre ürettiği mal ve hizmetlere zam yaparken, her asgari ücret artışından sonra nedense emekli ve memur maaşları aynı oranda artırılmadığını belirten Tercan, “Yılda bir kez belirlenen asgari ücretin 2022 yılının ikinci yarısında tekrar yükseltilmesi, emekli ve memur maaşlarının asgari ücrete göre daha az artmasına neden oldu. Bu durum çalışanlar arasında adaletsizliğe neden oluyor” dedi.

Emekli ve memur maaşlarına, asgari ücrete yapılan zam oranının aynısı yapılmazsa, eskiden asgari ücretin üzerinde maaş alan yüz binlerce emeklinin maaşının, asgari ücret rakamının gerisine düşeceğini belirten Tercan, bu mağduriyetin gidilmesi hem memurları hem de emeklileri sevindireceğini söyledi.

Tercan, her asgari ücret artışından sonra emekli ve memur maaşı aynı oranda artırılmadığını, bunun da bir adaletsizliğe neden olduğunu belirterek, şunları söyledi;

Ocak ayında açıklanacak olan Emekli ve Memur maaşları, asgari ücret ile aynı oranda artırılmalı. Emeklilere verilecek zam ile alacağı ücret asgari ücretin altında kalmamalı. Açlık sınırı, asgari ücret gibi ölçütlere bakarak, emeklilere bunun altında bir rakam düşünülmemeli. Asgari ücretin yüzde 55 artış ile 8 bin 500 Türk Lirası olması ve vatandaşlarımızın alım gücünün her gün düşmesinden kaynaklı problemlerin ortaya çıkacağı düşünüldüğünde; Asgari ücretin, her yıl memur ve emeklilere yapılan zamdan daha fazla yapılması, makası gittikçe daraltmıştır. Bu durumlardan kaynaklı 2023 yılında memur ve emeklilere toplu sözleşme gereği verilecek yüzde 8’in üzerine, asgari ücrete yapılan yüzde 55 ile birlikte, toplamda 8 + 55 = yüzde 63 zammın adaletli olacağı düşüncesi içerisindeyim. Sosyal adaletin olgunlaşması, mutlu, huzurlu bir Türkiye için bu gereklidir” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.