DOLAR 32,5008 0.16%
EURO 34,7919 0.18%
ALTIN 2.488,651,09
BIST 9.565,940,37%
BITCOIN 2008029-1,23%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tercan, “Gerekli tedbirler alınmalı”

Tercan, “Gerekli tedbirler alınmalı”

ABONE OL
15 Aralık 2021 12:21
Tercan, “Gerekli tedbirler alınmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, “Kur savaşından etkilenen başta asgari ücretliler, emekliler, küçük esnaf ve küçük çiftçilerimiz olmak üzere dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın gelirlerinde artış sağlanmalı, sosyal anlamda refahlarının yükselmesi için gerekli tedbirler alınmalıdır”

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, yaptığı açıklamada artan kur nedeniyle birçok kesimin etkilendiğine işaret ederek, gerekli tedbirlerin alınması çağrısı yaptı.

Esnafa özgü bir destek programının uygulamaya konulması gerektiğini belirten Tercan, “Esnafın vergi ve prim oranlarında indirim yapılmalı, elektrik, su ve doğal gaza özel tarifeler getirilmelidir” dedi.

Tercan, tarımsal destekler, bu yıla mahsus olmak üzere hepsi toplu bir şekilde, bir defada verilmeli ve çiftçilerimizin ekim yapmalarının sağlanması gerektiğini belirterek, “Çiftçimizin mahsulünün değerini bulması, toplumsal refah ve çağdaş hayat şartlarından hak ettikleri payı almaları için gereken desteği temin etmeliyiz. Türk çiftçisi mutlaka hak ettiği refah seviyesine ulaştırılmalıdır” dedi.

Herkesin mali gücüne göre vergi ödediği adaletli bir vergi sistemi tesis edilmesini belirten Tercan, şunları söyledi;

“Öğretmenin sözleşmelisi, ücretlisi olmaz. Öğretmenlerimiz hak ettikleri kadroya kavuşmalıdır. Bununla birlikte, geleceğimizi şekillendiren vefakâr öğretmenlerimizin ekonomik durumları maaş ve ek ders ücreti bazın da iyileştirilmelidir.

Erkek çocuklarımızın gelecekte şiddet yanlısı olmaması, kız çocuklarımızın ise şiddet mağduru olmaması adına önlemler almalıyız. Aile kurumunun önemini anlatmak için gençlerimize evlenmeden önce eğitim vermeliyiz.

Sosyal medya bağımlılığı, psikolojik yönden olumsuz etkilere ve aşırı vakit harcanmasına neden olan bir davranış olarak tanımlanmaktadır. Çocuklar sanal kimliklerle gerçek dünyadan uzaklaşmakta ve her türlü tehlikeyle yüz yüze kalmaktadır.

Biz, Milliyetçi Hareket Partisi olarak, her kesimin sesi olmaya devam edeceğiz. Çünkü; bu kesimlerin Milliyetçi Hareket Partisinden beklentileri vardır! Milliyetçi Hareket Partisi olarak, söz konusu beklentilere kayıtsız kalamayız.

Bu milletin genetiğinde bir özellik vardır; söz konusu vatan, millet ve devlet olunca ucunda ölüm de olsa mücadele ederiz. Bizim doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın mücadelesi bunun bir örneğidir.

Ülkemizin diğer alanlarda olduğu gibi ekonomik alanda da kuşatmayı yaracağına ve insanımızın refahını önceleyip gelir dağılımını adaletle tesis eden yepyeni bir ekonomik modelle büyüyeceğine inanıyoruz.

Vatanımız canımız ise dünya evimizdir. Vatanımızı da dünyamızı da canımız gibi sevmeliyiz. Biz, Milliyetçi Hareket Partisi olarak geleceğimizi korumak adına atılacak her adımı destekliyor, değerli buluyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.