DOLAR 32,4491 -0.14%
EURO 34,8095 -0.57%
ALTIN 2.441,840,25
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2077947-0,99%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tercan, “Karabağ Türk vatanıdır”

Tercan, “Karabağ Türk vatanıdır”

ABONE OL
30 Eylül 2020 09:59
Tercan, “Karabağ Türk vatanıdır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı saldırıyı kınadı ve Türkiye’nin her zaman Azerbaycan’ın yanında oluğunu belirterek, “Karabağ Türk vatanıdır. Çünkü; Azerbaycan’ımız yükselerek var olacaktır!” dedi.

Ermenistan’ın Azerbaycan’a yapmış olduğu saldırıya tepkiler hala sürüyor. MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan’da konuyla ilgili bir açıklama geldi. Ermenistan’ın yapmış olduğu saldırılarda asıl hedefinin doğrudan Türkiye Cumhuriyeti olduğuna dikkat çeken Tercan şunları sıraladı: “Ermeni azgınlığının, tarihe kan, iftira ve kötülükten başka hiçbir şey bırakmayan bu devletçiğin rezilliklerinin bir yemişimi daha ibretle izliyoruz. Boylarına, çaplarına bakmadan, tıpkı Yunanistan gibi Emperyalistlerin maşası oluyor, Türk’e kafa tutmaya kalkışıyorlar.

Hiç kimse bu kalleş saldırıların Azerbaycan’a yapıldığını zannetmesin. Azerbaycan’a yapılan saldırı doğrudan Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türk milletine yapılmıştır. Bunun başka hiçbir izahı, hiçbir anlamı yoktur. Elbette, bu yanlarına bırakılmamıştır ve kahraman Azerbaycan Ordusu anında karşılık vererek gereğini yapmıştır.

“AZERBAYCAN ÖZ CANIMIZ KAN KARDEŞİMİZDİR     

Ancak, bunun yetmeyeceği anlaşılmaktadır. Arkasındaki ağababalarının kendilerini kurtaramayacağını, Türk’e iftira etmenin, Karabağ gibi bir Türk toprağını işgal etmenin, Hocalı benzeri soykırımları yeniden hayata geçirme kahpeliklerinin hiçbir işe yaramayacağını göstermenin zamanı gelmiştir.

Artık bütün dünya biliyor ki, Azerbaycan bizim öz canımız, kan kardeşimizdir. Biz bir millet iki devletiz. Dolayısı ile Azerbaycan’a yapılan her yanlış, aslında Türkiye’ye bir saldırıdır. Türk’e kahpelik etmenin bir bedelinin olacağını, buna tevessül edenlerden mutlaka en ağır şekilde hesap sorulacağını bütün dünyaya göstermek boynumuzun borcudur.

Türk milletinin varlığı ve geleceği de, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne güvenen ve ümit besleyenlerin akıbeti de buna bağlıdır. Biz güçlü olursak Kudüs’ün gözyaşları diner. Biz ayağa kalkarsak Kerkük huzur bulur. Şam, Bağdat, Balkanlar, Kafkaslar ancak biz varsak kendi ayakları üzerinde yürür. Akdeniz, Libya biz oralara gidince benliğine, kimliğine ulaştı. Dünyanın öteki ucundaki mazlumlar bile Türkiye’den gelecek haberi bekliyorlar.

“BEDELİ AĞIR OLACAKTIR “

Ermenistan cürmüne bakmadan, Azerbaycan’a saldırıyor, ama bütün dünya biliyor ki, bu Türkiye’yi kuşatmak için yapılmış bir kalleşliktir. Ermenistan’ın aslında aç karnını doyuracak hali yokken, böyle bir alçaklığa kalkışması asla kendi iradesi değildir. Belli ki, birileri Türkiye ile olan hesaplaşmalarını doğrudan yapamıyor, Ermenistan gibi maşalar kullanıyor. Bu maşa olmak Ermenistan’a yakışıyor olsa da, altından kalkamayacağı bir işe girmenin bedeli ağır olacaktır.”

Tercan sözlerini, “Ermeni teröristler tarafından şehit edilen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da şifalar diliyoruz. Karabağ Türk vatanıdır. Çünkü; Azerbaycan’ımız yükselerek var olacaktır!”diyerek tamamladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.