DOLAR 32,5931 0.32%
EURO 35,0018 0.07%
ALTIN 2.457,050,87
BIST 9.772,480,57%
BITCOIN 21016240,50%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tercan, “MHP, işgal edilmemiş tek kaledir”

Tercan, “MHP, işgal edilmemiş tek kaledir”

ABONE OL
3 Kasım 2022 10:43
Tercan, “MHP, işgal edilmemiş tek kaledir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, farklı görüşlere sahip, ayrı adreslere rağmen bazı kişilerin birleştikleri noktanın en başında MHP düşmanlığı yatmakta olduğunu belirterek, “Çünkü MHP bugün Türkiye’de işgal edilmemiş tek kaledir. Ümmetçilik yapmaz. Komünist değildir… Mezhep partisi hiç değildir… MHP için Türkiye dediniz mi akan sular durur. MHP millet milliyetçiliği yapan; ancak bunu yaparken Devleti asla yabana atmayan bir partidir” dedi.

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, yaptığı açıklamada, “Neden bu denli çok MHP düşmanı var? MHP’ye olan kinlerinin sebebi ne?” diye sorarak, “İrili ufaklı, ideolojik saplantılı, marka planlı insanlar, Cumhuriyet karşıtları, mezhep sevdalıları, din karşıtları hepsi MHP düşmanı… Dolayısıyla bunlar aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti düşmanıdırlar” dedi.

Bu kişilerin çeşitli görüşe, ayrı adreslere rağmen birleştikleri noktanın en başında MHP düşmanlığı yatmakta olduğunu belirten Tercan, “Çünkü MHP bugün Türkiye’de işgal edilmemiş tek kaledir. Ümmetçilik yapmaz. Komünist değildir… Mezhep partisi hiç değildir… MHP için Türkiye dediniz mi akan sular durur. MHP millet milliyetçiliği yapan; ancak bunu yaparken Devleti asla yabana atmayan bir partidir” dedi.

Tercan, “MHP’yi verdiği destekle, AK Parti’nin yanında yer almakla suçlayanlar CHP’yi, HDP ve dolayısıyla PKK’yle birlikte hareket etmekle suçlamazlar. Bu durum trajikomik olduğu kadar, bu anlayışla gülünecek bir halde olduklarını farkında değillerdir. En ufak bir olayda, hemen MHP’yi de işin içine dahil etmek isteyeler, bilmelidirler ki MHP kendisinden başkalarının yazdığı senaryoların figüranı olmaz, olmayacaktır. Bu sebepten ötürü MHP’nin attığı adımlar kendi adımları, aldığı kararlar kendi kararlarıdır” dedi.

Tercan, MHP’nin hiçbir zaman onların ve emperyalist güçlerin girmesini istedikleri kaba girip, o kabın şeklini almadığını ve sıkıntının da burada yatmakta olduğunu belirterek, “Kendileri bir yerlere yama olup, kukla olanlar, MHP’nin milli tavrı karşısında ezildikleri için yalan, iftira atmaktadırlar. Şunu herkes bilmelidir ki MHP doğru bildiği yoldan asla geri adım atmayacaktır. Milleti birbirine kırdırmaya hevesli ne kadar çevre varsa hepsinin heveslerini kursağında bırakan durum; MHP lideri Devlet Bahçeli’nin son derece İsabetli açıklamaları ve Ülkücü Hareket’i karanlık sokaklardan uzak tutarak, Türkiye’yi her türlü kargaşadan koruması olmuştur. Yediden yetmişe, ülkenin bölünmez bütünlüğünden yana taraf olan herkes, kontrollü ve son derece kudretli duruşunu takdirle karşılamıştır” dedi.

Zilletin karanlık, Cumhur İttifakı’nın ise milletin aydınlık geleceği olduğunu belirten Tercan, “Cumhur İttifakı çok sınamalardan geçti, hâlâ uğraşıyorsunuz, bütün dünya uğraşıyor; Allah’ın izniyle o çatlağı vermeyeceğiz… Türkiye’nin millî birliği ve bütünlüğüyle ilgili olarak bu yolda, Allah’ın izniyle, Cumhur İttifakı muvaffak olacak ve hedefine varacaktır… Milliyetçi Hareket Partisi; şahlanan milli mücadele ruhu ve milli irade ile siyaset yapmaktadır. Cumhur İttifakı Türkiye’dir, Türk milletinin duası, şükür nişanesidir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.