DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2051346-2,14%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tercan’dan ‘helalleşme’ tepkisi

Tercan’dan ‘helalleşme’ tepkisi

ABONE OL
29 Kasım 2021 11:29
Tercan’dan ‘helalleşme’ tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” açıklamasının, akıllara zarar, milletle alay eden bir açıklama olduğunu söyledi.

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, yaptığı açıklamada gündem de yerini koruyan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” açıklamasına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” açıklaması, akıllara zarar, milletle alay eden bir açıklama olduğunu savunan Tercan, “TDK Türkçe Sözlükte “Helalleşmek”, “Alışverişte veya ayrılma sırasında hakkını birbirine bağışlamak” olarak açıklanıyor. O zaman Kılıçdaroğlu, nereden ayrılıyor veya kiminle neyin alışverişini yapıp CHP’nin hakkını bağışlıyor? Siyasi sözleri zikzaklarla ve gaflarla dolu bu siyasetçi yine gündemde kalmanın derdinde. Ama baltayı taşa vurdu” dedi.

8 ay önce pandemi sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Sıkıntıya düşen esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz” dediğinde Kıçıldaroğlu’nun sözlerini hatırlatan Tercan, “Bırak kardeşim sen helalleşmeyi. Neyin helalleşmesi? Helalleşme olayı sadece ve sadece insanları avutmak amacıyla veya insanların inançları veya duygularını sömürmek amacıyla, onların yaşadıkları sıkıntıları nasıl unutturabiliriz… Öyle bir çaba. Bu beyhude bir çabadır. Biz hakkımızı helal etmiyoruz” diye cevap vermemiş miydi?” Şimdi yine bir U dönüşü ile “Herkesle helalleşeceğiz” diyor” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun helalleşme çağrısının, Atatürk’ün CHP’ni zan altında bırakan, İnönü’den Ecevit’e ve Baykal’a kadar bütün CHP genel başkanları ve yöneticilerini suçlu gösterme çabası olduğunu öne süren Tercan, “Bir gündem oluşturma ve seçim çalışması ise Türk milleti, bu savrulmuş partinin bu algı oyununu çok iyi görmüştür. Çünkü Dersimli Kemal Bey ve ekibinin yaptıkları yapacaklarının nişanesidir! Seçimlerde, “hiç kimse işten atılmayacak, garantisi benim” diyen Kemal Beyin CHP’sinin kazandığı belediyelerde binlerce kişi işten atılmıştır! Binlerce emekçinin hangisiyle helalleşebilecek? Önceki aynı teskerelere “evet” oyu veren ve binalarına “sınır namustur” pankartı asıp bu teskereye HDP-PKK seviciliği nedeniyle “hayır” diyen de bu Kemal Beydir! Sınır ötesi operasyonlarda şehit düşen Mehmetçiklerimizin ve Türkmenlerin hangisiyle helalleşebilecek? U dönüşleri ve gafları ile meşhur CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu, ne oldu da şimdi helalleşme istiyor? 15 Temmuz’da evden olayları seyredip sonra “kontrollü darbe” yaftası uyduranlar onca şehit ve Gazinin hangisiyle helalleşebilecek? 15 Temuz’dan sonra KHK ile işten atılanları zabıta yapmaya ve haklarını iade etmeye kalkanlar milletle nasıl helalleşecek? Daha sonra kıvırıp “helalleşme ile hukuku karıştırmayalım” demek de neyin nesi?” dedi.

Tercan, “Kılıçdaroğlu’nun helalleşme listesinde Dersim katliamı yok, 27 Mayıs yok, Yassıada Divanı yok, 27 Mayıs’ın idam ettiği Menderes yok, Kontrollü darbe dediği 15 Temmuz yok, Yasin Börü’nün ailesi ve Diyarbakır anneleri yok… Neden? HDP’yi rahatsız ederim diye mi korktunuz? Yoksa “Helalleşelim” yerine “hevalleşelim” mi demek istediniz?

Tercan, CHP ve Kılıçdaroğlu müthiş bir çaresizlik içinde olduğunu savunarak, “Türk milletinin merhamet ve şefkat melekesini kullanmak, yine Türk milletini aldatmak derdindedir… Onlara tavsiyemiz şudur: Siz önce kendi partililerinizle, Muharrem İnce ile helalleşin! Siz önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılâplarına sahip çıkıp Atatürk’le helalleşin, başarabilirseniz Türk milletine dönün…Bu yalan, iftira, tehdit, şantaj ve blöflerinizden bıktık, devlet cehaletinizden bıktık! Hele bir millete hesap verin… Hele bir devlete beka meselesi olmaktan çıkın!” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.