DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2074175-1,84%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

THK bayramın ilk iki günü deri toplayacak

THK bayramın ilk iki günü deri toplayacak

ABONE OL
15 Temmuz 2021 11:19
THK bayramın ilk iki günü deri toplayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Hava Kurumu (THK) Edirne Şube Başkanı Av. Coşkun Molla tarafından bu yıl yapılacak kurban deri toplama faaliyetlerini anlattı. Edirne Valiliği’nin belirlediği 18 kesim noktası, faaliyet gösterecek toplam 7 araç olacağını söyleyen Başkan Molla, Bayramın birinci ve ikinci gününde Sarayiçi dış dükkanlarında hizmet vereceklerini toplanan derilerin ihaleye giren firmaya teslim edileceğini kaydetti.

“7 ARAÇ GÖREV YAPACAK”

Belediyenin, Süt Üreticileri Birliği ve Tarım Kooperatifi tarafından tahsis edilen 7 araçla faaliyet sürdüreceklerini söyleyen Molla, “1925 yılında kurulan kurumumuz faaliyetlerinden birisi de kurban derisi toplamak. Kurumumuzun çok önemli özelliğini paylaşmak istiyorum. Cumhuriyetin kuruluşu ile birlikte kurulan ilk sivil toplum örgütüdür. Atatürk’ün direktifi ile kurulan Türk Hava Kurumu aslında sivil toplumu ve kamuyu bir araya getirmek için kurulmuş bir dernektir. Tüzüğümüzün bize yüklemiş olduğu görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Gündemimiz kurban derisi ve son Ramazan bayramından bu yana bütün çalışmalarımızı çabalarımızı bu yönde değerlendiriyoruz. Hazırlıklarımızı tamamladık. Her zaman olduğu gibi Edirne Belediyesi’nin olağanüstü desteği sürüyor. Çok değerli katkısı oluyor. Deri toplamada araç konusunda belediyemizin katkıları çok büyük. Toplama yerinin tahsis edilmesinde de katkısı çok büyük. Belediyemiz kendi araçlarını temin etmekle birlikte ciddi bir alt yapı çalışmalarını da kurban süresince yürütüleceğini öğrendik. Birçok aracı asfaltlama çalışmalarında kullanacağından bu yıl 5 araç tahsis edebildiler. Edirne Süt Üreticileri Birliği’nden 1 araç, Tarım Kredi Kooperatifi’nden bir araç olmak üzere toplam 7 araçla faaliyetimizi sürdürebileceğiz. 4 köy hattımız var. Birer araç sürekli olarak ring şeklinde gidip gelecek, derileri toplayacak. 3 aracımız toplama işlemlerini yapacak. Toplama yeri geçen sene olduğu gibi bu senede Sarayiçi’nde yapılacak. Belediyemiz bize Sarayiçi dış dükkanlardan yer veriyor. Bu yıl bir özellik daha var. Edirne Merkez toplama yeri durumunda. Havsa, Süloğlu, Lalapaşa gibi yakın ilçelerimizden de derilerini getirecekler. Toplanan deriler ihaleyi kazanan firmaya teslim edilecek. Yükleme sırasında kullanılmak üzere belediyeden kepçe ve greyder temin ettik” dedi.

“DERİ TOPLAMA FAALİYETLERİ BAYRAMIN BİRİNCİ VE İKİNCİ GÜNÜ YAPILACAK”

Bayramın birinci ve ikinci gününün özellikle işaret ederek, üçüncü gün deri toplama olmayacağına dikkat çeken Molla “Resmi 18 kesim noktamız var. Birkaçında görevlilerimiz olacak. Valiliğin resmi izinli kesim noktalarıdır. Halkımızdan bu kesim noktalarında kurbanlarını kestirmelerini rica ediyoruz. Çevre kirliliğini önlemek ve salık açısından buna özen göstermelerinde fayda var. Evlerde kurban kesim geleneği halen sürüyor. Edirne Merkez’de 3 aracımız deri toplama faaliyetini gerçekleştirecek. Deri toplama faaliyetini bayramın bir ve ikinci günü gerçekleştireceğiz. Üçüncü günü toplam faaliyeti olmayacak. Kurban derilerini bayramın bir ve ikinci günü halkımızın teslim etmesi gerekiyor. Aksi halde kurban derileri zayi olur, yazık olur. İl bazında organizasyonumuz bu şekilde” dedi.

“KURBAN DERİLERİMİZİ SERİN YERDE TUTALIM, MUTLAKA TUZLAMA YAPALIM”

Sıcaklardan dolayı kurban derilerinin vatandaşlar tarafından serin yerde muhafaza edilmesini isteyen Molla “Kurumumuzun toplama noktalarında görevlilerimiz olacak.  Kurumumuza halkımız deri bağışlarını makbuz karşılığında yapacak. Bu deriler tabii ki ekonomimize katkı sağlamış olacak. Bu arada bayramın bir ve ikinci günü Edirne Şubemiz de açık olacak. Bu yılda Kurban bayramı sıcaklara rastladı. Ciddi sıcaklık artışı olacağı söyleniyor. Bu nedenle kurban kesenlerin derilerini mümkün olduğunca serin yerde muhafaza ederek mutlaka tuzlama işlemini yapsınlar. Kesimhanelerde de elemanlarımız tuzlama işlemini gerçekleştirecekler. Önlem olarak toplama araçlarında da tuz bulundurulacak. Bu organizasyonda öncelikle Edirne Belediyesi’ne, Edirne Süt Üreticileri Birliği’ne, Tarım Kredi Kooperatifi’ne katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Kurumumuzun kurulma amacı ve çalışma amacı zaten kendi öz kaynaklarımıza yönelik yani bizim öz kaynağımızdaki insanımızdır. Edirne’de yaşayan çocuklarımıza da havacılığı sevdirmek, daha büyük yaş gruplarına da değişik branşlarda eğitimler vermek suretiyle faaliyetlerimizi yerine getiriyoruz. Günümüz koşullarında yapabildiklerimiz bunlar. Kurumumuzun Cumhuriyet tarihinde köklü ve büyük katkısı olduğunu söylemek isterim. Maalesef bir buçuk iki yıl gibi kayyum heyeti tarafından yönetilmekteysekte Türk Hava Kurumu sivil toplum örgütüdür. Kurumu oluşturan kuruluşlarda bütün Türkiye geneline yayılmış olan Türk Hava Kurumu şubeleridir. Bu şubelerin yönetimlerinde de benim gibi sivil insanlar yer almaktadır. Onların çabalarıyla Türk Hava Kurumu faaliyetlerini en iyi şekilde sürdürmeye çalışmaktadır. Edirneli hemşehrilerimin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Pandemi sürecinde bu faaliyet yürütüleceği içinde gerekli tedbirlerimiz zaten alınmıştır. Gönül rahatlığıyla halkımız bağışlarını ekiplerimize yapabilirler. Edirnelilere şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.