DOLAR 32,5874 0.3%
EURO 35,0502 0.2%
ALTIN 2.459,030,95
BIST 9.832,661,19%
BITCOIN 20987181,08%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Toroğlu’na bir tepki de MHP’den

Toroğlu’na bir tepki de MHP’den

ABONE OL
14 Ocak 2021 10:10
Toroğlu’na bir tepki de MHP’den
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, futbol yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu’nun bir televizyon programında Roman vatandaşlarla ilgili sözlerine tepki göstererek, Toroğlu’nun sözlerinin roman vatandaşları ve kendilerini derinden yaraladığını söyledi.

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, yaptığı açıklamada, eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu’nun bir televizyon programında Gaziantepspor hocasını eleştirirken kullanmış olduğu “Çingene” ve bu kelimeyi “Dilenci” ifadesi ile düzeltmeye çalışması roman vatandaşları ve kendilerini derinden yaraladığını söyledi.

Bu ırkçı sözlerin ayrımcılığı körükleyen, önyargıları pekiştiren bu toplumu çirkeflikle, dilencilikle pekiştiren Erman Toroğlu’nu Milliyetçi Hareket Partisi Edirne İl Yönetimi olarak protesto ettiklerini ve kınadıklarını belirten Tercan, “Roman vatandaşlarımız kendilerine özgü kültür, kişilik özellikleri ve renkli bir yaşamları olan kardeşlerimizdir. Yerleştikleri yerlerde insanlarla kaynaşmışlar, ırkçılık yapmadan nerede yaşıyorlarsa oradaki insanlarla akraba ve kardeş gibi beraber yaşamışlardır. Ülkenin bir parçası olup insanlık aleminin barışçıl bir ögesi olarak yaşamlarını sürdürmüşlerdir” dedi.

“Unutulmamalıdır kı̇; Cehaletin, şartlanmışlaydın ön yargılı olmanın ve eğitimsizliğin sonucu olarak bazı kişiler tarafından potansiyel suçlu görünen roman kardeşlerimiz geçmişten bugüne; Balkanlar’da, Rumeli’de İstanbul’da ülkenin dört bir tarafında yerleşmişler, önemsemişler ve hiçbir zaman ayrımcılık görmemişlerdir” diyen Tercan, şunları söyledi;

Fatih Sultan Mehmet Han döneminde surların inşaatı, topların dökümü ve silahların yapımında roman kardeşlerimiz yer almıştır. Birinci Dünya Savaşında, Çanakkale’de Roman kardeşlerimiz savaşmış binlerce şehit vermişlerdir. Kurtuluş savaşında önemli katkılar sağlamışlardır. Yaşadıkları onca şeye rağmen gülmeyi, eğlenmeyi unutmayan, kültürlerini kaybetmemek için ateş yakıp, çalıp söyleyerek renklerini silmeye çalışanlara inat, her gün gökkuşağı oluşturarak adeta hayatla dalga geçen dostlarımız kardeşlerimizdir romanlarımız. Hepimiz birlik beraberlik ve barış içinde yaşayan kardeşleriz. Biz hep birlikte bu ülkeyi kurduk hep birlikte özgürce barış içinde yaşamaya devam edeceğiz. Onun için diyoruz ki; Erman Toroğlu Roman vatandaşlarımız için söylemiş olduğu sözlerden dolayı halt etmiştir” şeklinde konuştu.

Tolga Taşdelen

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.