DOLAR 32,3379 0.17%
EURO 35,1736 -0.04%
ALTIN 2.246,630,15
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2133494-2,46%
Edirne
13°

KAPALI

05:42

İMSAK'A KALAN SÜRE

 “Trakya, Balkanlar’ın Dubai’si olacak”

 “Trakya, Balkanlar’ın Dubai’si olacak”

ABONE OL
17 Mart 2021 18:57
 “Trakya, Balkanlar’ın Dubai’si olacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, iktidara geldiklerinde Trakya’nın, Balkanlar’ın Dubai’si olacağını belirterek, “12’i Balkan ülkesinde yaşayan 150 milyon nüfus Trakya’ya gelecek” dedi. Sarıgül’ün kentte partisinin yönetici üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda, hep bir ağızdan ‘Andımız’ okundu.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Edirne’yi ziyaret etti. Seçim otobüsünden vatandaşları selamlayan Sarıgül, pankart ve destek söylemleriyle coşkuyla karşılandı. Sarıgül ilk olarak bir otelde, partisinin yönetici ve üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının açılışında saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından son günlerde Türkiye’nin gündemine oturan ‘Andımız’ hep bir ağızdan okundu.

Konuşmasında Trakya’ya ayrı bir parantez açan Sarıgül, projelerinden bahsederek, “Türkiye Değişim Partisi iktidarında Trakya, Balkanlar’ın Dubai’si olacak. 12’i Balkan ülkesinde yaşayan 150 milyon nüfus Trakya’ya gelecek. Trakya’yı kültür de sanatta eğitim de, alışverişte, turizm de tarihi güzelliğiyle, doğal güzellikleriyle muhteşem bir noktaya taşıyacağız. 150 milyon, 12’i Balkan ülkesi Almanya’ya, Fransa’ya, İngiltere’ye gitmek istemiyor. Buraya gelmek istiyor. Ama biz Dubai modeli neyse onun aynısını burada planlayacağız” dedi.

PROJE HAZIR 

“150 milyon insanı Trakya’ya çekecek olan proje değişimde hazır, biz geliyoruz” diyen Sarıgül, “Bu projede turizmci, otel kazanacak, otelde çalışanlar kazanacak, bu halıyı yapanlar kazanacak. Herkes kazanacak. Trakya’da bir tane işsiz kalmayacak. Çünkü bu ağabeyiniz sorun değil, Trakya’ya çözüm üretmeye geliyor. Trakya bütün Balkanlar’ın öncüsü olacak. Edirne, Tekirdağ, Kırklareli’miz ile Trakya, Türkiye’nin Avrupa’sı olacak. Dünya’ya, demokratik Dünya’ya açılan kapımız olacak. Bu nedenle Trakya, değişimin de değişimin en önemli lokomotifi inşallah Trakya olacak. Şunu içtenlikle bilmenizi istiyorum. Türkiye Değişim Partisi’nin en güçlü kalelerinden bir tanesi Trakya olacak. Anadolu’da ne kadar ürün varsa, Anadolu’daki ürünleri toplayıp değer katarak Balkanlar’dan, buradan bütün Dünya’ya servis yapacağız. Trakya tarım şehri olacak. Tarımsal üretim, organize sanayi bölgelerini planlayacağız. Trakya çiftçisi küserse bu ülke aç kalır. Bakın Trakya’da ayçiçeği üreticisi küskün, fiyatları görüyoruz” dedi.

“ÖBÜRLERİ YANDAN BAKIYOR BİZ CANDAN BAKIYORUZ “

Türkiye’nin ayçiçeği yağında ithalata mecbur kaldığını belirten Sarıgül, “Fiyat iki katına çıktı, vatandaş yağ alamayacak hale geldi. Trakya çiftçisinin dertlerine derman olmak için Türkiye Değişim Partisi’nin en önemli logosu Avrupa’yla, Anadolu’yla Trakya’dır. Bir tarafta Anadolu var, bir tarafta Trakya var. Trakya’yı, Türkiye Değişim Partisi’nden başka söyleyen yok, öbürleri geldi, süslü laflar ettiler, konuştular ve gittiler. Öbürleri Trakya’ya yandan bakıyor, biz Trakya’ya candan bakıyoruz, candan bakıyoruz.  Vergisiz olarak alışverişini yapıp, gidecek. buralara yapılacak otellerle bölge alışveriş turizminin cenneti olacak. otelci kazanacak, ulaşımcı kazanacak, Trakya kazanacak. Trakya’da yaşayan milyonlar kazanacak, Türkiye kazanacak. Trakya, böylece balkanların dövizini çekecek. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’mizle, Trakya, Türkiye’nin Avrupa’sıdır. Dünyaya açılan kapımızdır. Bu nedenle Trakya değişimin de lokomotifi olacaktır” dedi.

“TRAKYA ÇİFTÇİSİ, KÜSERSE BU ÜLKE AÇ KALIR “

Edirne’nin TDH’nin de en güçlü kalelerinden olacağını belirten Sarıgül, “Anadolu’daki ürünler toplanıp değer katılarak, balkanlardan dünyaya servis edildiği bir il olacak Edirne. Edirne, hızlı tren projesi gerçekleştiğinde, Kırkpınar yağlı güreşleri haftalık olarak düzenlenmesi sağlayarak, şehre gelen yerli turist sayısı arttıracağız. Tarım şehri olan Edirne’de tarımsal üretim organize sanayi bölgeleri kurulacak. Trakya çiftçisi küserse, bu ülke aç kalır. Bakın Trakyalı ay çiçek üreticisi küstürüldü.  Türkiye ay çiçek yağında ithalata mecbur kaldı, fiyatı iki katına çıktı. Vatandaş yağ alamayacak hale geldi. Trakya çiftçisinin dertlerine çare olmak, TDH’nin en büyük önceliğidir. Edirne’de gençlerin ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştirecek, genç nüfusun Edirne’mizden ayrılmasına engel olacağız. Gastronomi merkezi olan Edirne, mutfağını dünyaya tanıtacağız Son dönemlerde Edirne’de tarım ve hayvancılıkta küçük ölçekli çiftçi ne yazık ki kaybolma seviyesine gelmiştir. Edirne’de küçük ölçekli çiftçiler destekleyeceğiz, Büyük firmalar ile rekabet edilmesi sağlayacağız.”

Sarıgül’ün toplantının ardından partisinin Edirne İl Başkanlığı binası açılışını yaptı. Açılış törenin ardından Sarıgül kara yoluyla Edirne’den ayrıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.