DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20655541,09%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği çalışmalarına başladı

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği çalışmalarına başladı

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği yeni yönetimiyle uluslararası öğrenciler için çalışmalara başladı.

ABONE OL
1 Aralık 2023 09:39
Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği çalışmalarına başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği yeni yönetimiyle uluslararası öğrenciler için çalışmalara başladı. Bünyesinde 900 uluslararası öğrencisi bulunan dernek, kültürel gezilerden sanat kurslarına, dil kurslarından kamp aktivitelerine, eğitim programlarıyla beraber yurt, burs gibi olanaklarla birçok alanda uluslararası öğrencilere hem eğitim hem iş hayatlarında yararlı olacak ücretsiz faaliyetler sunuyor.

Çalışmalarına hız kesmeden başladıkları kaydeden Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkan Yardımcısı Yunus Emre Altun” Öğrencileri sadece şimdi değil gelecek hayatlarında da başarılı bireyler olmaları adına yardımcı oluyoruz. Gözümüz gibi kendileri kollayıp, eğitim hayatlarında ve gelecekte duyarlı, güçlü ve başarılı bireyler olmaları adına çaba sarfediyoruz. Tüm uluslararası öğrencileri derneğimizin çatısı altında birlikte yürümeye davet ediyoruz” diye dile getirdi.

“ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMZ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLADIK”

Yeni oluşturulan yönetimle uluslararası öğrenciler için çalışmalarına başladıklarını belirten Trakya Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Derneği Başkan Yardımcısı Yunus Emre Altun,”Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı yapacak olan faaliyetlerine, yeni yönetimiyle tüm hızıyla devam ediyor. Öğrencilerimiz için yönetimimizle zaten toplantı yaptık. Şimdi yeni projelerimiz var. Ücretsiz eğitimlerimiz olacak. Kamplarımız, kültürel geziler hepsi olacak. Tabii bunlar sadece uluslararası öğrencilere yönelik olacak. İlk toplantımızla beraber hemen öğrencilerimiz için neler yapabiliriz, hangi projelere onları dahil ederiz bunları konuştuk. Geçmiş dönemlerde derneğimizin uluslararası öğrenciler için sayısız yaptığı faaliyetler tüm kesimler tarafından bilinmekte” dedi.

“ÖĞRENCİLERE SADECE ŞİMDİ DEĞİL GELECEK HAYATLARINI DA DÜŞÜNEREK YARDIMCI OLUYORUZ”

Uluslararası öğrenciler için kültürel gezi organizasyonları, sertifikalı ve sertifikasız kurslar, eğitim programları hazırlayarak geleceğe güçlü ve başarılı bireyler yetiştirmek için çalıştıklarını söyleyen Altun, “Edirne’deki Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği olarak faaliyetlere kısa bir ara vermiştik, derneğimizin kapanması söz konusu hiç olmadı.  Dernek olarak uzun bir aradan sonra tekrar faaliyetlere tüm hızıyla devam ediyoruz. İleriye dönük kültürel geziler, sertifikalı sertifikasız olmak üzere eğitim programları, ebru hat sanatları kursu, Ney kursları, İngilizce Türkçe, Arapça, matematik ve İlk yardım kursları almalarını sağlayacağız. Öğrencilerimiz bizden en çok, ileride iş hayatlarında değerlendirmek için sertifikalı eğitimler ve kurslar talep ediyor. Bizde öğrencilerimize gelecek hayatlarını daha başarılı sürdürebilmeleri için her türlü çalışmayı hazırlayıp onlarla birlikte hareket edeceğiz. Öğrencileri sadece şimdi değil gelecek hayatlarında da başarılı bireyler olmaları adına yardımcı oluyoruz” diye konuştu

“ÖĞRENCİLERİMİZDEN ÜCRET TALEP ETMEDEN ONLARA BİR AİLE OLUYORUZ”

Edirne’de eğitim öğretim sezonu başlamadan kayıt aşamasında uluslararası öğrencilere rehberlik edip, onlara bir aile gibi sahip çıktıklarının altını çizen Yunus Emre Altun “Öğrenciler Edirne’ye geldiklerinde ilk bizimle karşılaşıyorlar. Biz kayıtta karşılıyoruz onları ve kendilerine rehberlik yapıyoruz. Her türlü sıkıntısında ailesi gibi yanlarında oluyoruz. Ve bize diyorlar ki ‘Allah razı olsun, biz Edirne’ye geldik. Trakya Üniversitesi’nde okuyoruz, siz de bize burada yurt konusunda, burs konusunda her türlü konuda destek çıkıyorsunuz’ diyorlar. Sonuçta gurbette olan bir öğrenci. Biz burada yardımcı oluyoruz. Hiçbir şekilde derneğimiz öğrencilerimizden ücret almadan elinden geldiğince hizmet ediyor” şeklinde ifadelerini kullandı

“TÜM ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİ DERNEĞİMİZ KATILMAYA DAVET EDİYORUZ”

Derneklerinde kayıtlı olan öğrenciler gibi diğer uluslararası öğrencilere de büyük katkılar sunabilmek için dernek çatısı altında yer almalarını isteyen Altun, “Edirne Trakya Üniversitesi’nde 4 bin 657 uluslararası öğrenci var. Bizim derneğimiz de aktif 900 uluslararası öğrencimiz var. Diğer öğrencileri hepsini derneğimize katılmasını istiyoruz. Çünkü Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği, ülkemize gelen uluslararası öğrencilere bir aile gibi sahip çıkmaktadır. Gözümüz gibi kendileri kollayıp, eğitim hayatlarında ve gelecekte duyarlı, güçlü ve başarılı bireyler olmaları adına çaba sarfediyoruz. Tüm uluslararası öğrencileri ailemize, derneğimizin çatısı altında birlik ve beraberliğe çağırıyoruz” diye noktaladı.

Haber: Erkan Ekşi

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.