DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2046642-2,53%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜ heyeti Bükreş Üniversitesi’ni ziyaret etti

TÜ heyeti Bükreş Üniversitesi’ni ziyaret etti

ABONE OL
4 Ekim 2022 11:29
TÜ heyeti Bükreş Üniversitesi’ni ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz’dan oluşan heyet, Bükreş Üniversitesini ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz’dan oluşan Trakya Üniversitesi heyeti, 11-15 Ekim tarihleri arasında bölgenin en büyük iki yükseköğretim birliği olan Balkan Üniversiteler Birliği ve Karadeniz Üniversiteler Birliğinin ortak gerçekleştireceği Yönetim Kurulu Toplantısı hakkında son detayları görüşmek üzere BUA Dönem Başkanı ve Bükreş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Marian Preda, önceki dönem rektörü Prof. Dr. Mircea Dumitru ve Bükreş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Sorin Costreie ile bir araya geldi.

Bükreş Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleşen toplantıda, bölge yükseköğretiminde önemli üniversitelerin bir araya geleceği Balkan Üniversiteler Birliği (BUA) ve Karadeniz Üniversiteler Birliğinin (BSUN) ortak toplantısının programı, ele alınacak konular, davetli konuşmacılar gibi konular değerlendirildi.

Daimi Sekreteri ve Kalıcı Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Balkanların en güçlü yükseköğretim birliği BUA ile yine bölgenin önemli yükseköğretim birliklerinden BSUN’un ortak gerçekleştireceği Genel Kurul’un son detaylarını görüşmek üzere BUA Dönem Başkanı Prof. Dr. Marian Preda ve Bükreş Üniversitesi yetkilileri ile bir araya geldiklerini ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Pandemi nedeniyle iki yıldır ertelemek zorunda kaldığımız Genel Kurulumuzu 11-15 Ekim 2022 tarihleri arasında Bükreş Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştireceğiz. Toplantımızda bir ilk olarak yine üyesi olduğumuz ve bölgenin önemli üniversite birliklerinden Karadeniz Üniversiteler Birliğinin de Genel Kurulu birlikte yapılacak. İki birlik üyesi üniversitelerin birbirini tanımasına ve bölgenin kalkınması ve gelişmesi adına yeni iş birliklerine kapı aralayacağına inandığımız toplantımızın son detaylarını görüşme imkânı bulduk. Bölge yükseköğretiminin nabzının atılacağı toplantıda önemli adımlar atılacak ve bölge adına hayırlı sonuçlar doğuracağına yürekten inanıyorum.” dedi.

Bilimsel, kültürel ve sanatsal iş birliklerinin masaya yatırılacağı ortak toplantı öncesi Bükreş Üniversitesi ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Rektör Tabakoğlu, sıcak karşılamalarından ötürü Bükreş Üniversitesi Rektörü Prof. Marian Preda, önceki dönem rektörü Prof. Dr. Mircea Dumitru ve Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Sorin Costreie’ye teşekkür etti.

Bölgenin iki önemli yükseköğretim birliğinin bir araya geleceği böylesi prestijli bir toplantıya ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Bükreş Üniversitesi Rektörü Prof. Marian Preda, vermiş oldukları destekten ötürü Trakya Üniversitesi heyetine teşekkür etti.

Ziyaret, hediye takdiminin ardından son buldu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.