DOLAR 32,5608 0.21%
EURO 34,9413 -0.12%
ALTIN 2.437,230,06
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2092995-0,27%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tüm şoförler aşılandı

Tüm şoförler aşılandı

ABONE OL
16 Eylül 2021 10:44
Tüm şoförler aşılandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, toplu taşıma araçlarındaki tüm şoförlerin aşılarını olduğunu ve araçlarında düzenli dezenfekte edildiğini belirterek, herkesi aşı olmaya davet etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) araçlarının Ulaşım Hizmetleri yanında bulunan park alanında gerçekleşen araç dezenfekte çalışmasına katıldı.

Kendisinin de 4. doz aşısını olduğunu belirten ETUS araç şoförlerinin hepsinin de aşılı olduğunu ve  araçlarında sürekli dezenfekte edildiğini kaydeden Başkan Gürkan, herkesi aşı olmaya davet etti. Pandemi öncesi ve pandemi sürecindeki ETUS istatistiğini değerlendiren Gürkan, eğitimin ilk haftasına göre yolcu sayısı, genel yolcu sayısı ve sefer sayılarına göre rakamların düşük olduğunu ifade etti.

“4 DOZ AŞI OLDUM HERKESİ DE AŞI OLMAYA DAVET EDİYORUM”

4 doz aşı olduğunu ve toplum sağlığını korumak için kişide hastalık olmasa bile taşıyıcı olarak bulaştırabileceğinden dolayı aşı olmanın önemli olduğunu söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Tüm Türkiye’de okulların açılmasıyla yüz yüze eğitimin başlamasıyla toplu taşıma araçlarının hijyen koşullarını sağlayıp sağlanmadığı ve birde aşı tartışması var biliyorsunuz. Aşıya karşı olanlar var, aşı yaptırmayanlar var, aşıya inanmayanlar var. Demokratik ortamda insanların özgür tercihleri gibi gözüküyor. Ama toplumsal yaşamında bazı kuralları var. Örneğin ben iki doz Sinovac, 2 dozda Biontech aşısı oldum. 4 doz aşı oldum. Toplumla birlikte yaşıyorsak bilimin gösterdiği yolda mutlak surette aşılarımızı olmamız gerekiyor. Kuşkusuz insanlara illa aşı olacaksın diye dayatma şansımız yok ama aşı olmama tercihini kullananlarında toplumu enfekte etme, virüs bulaştırma riskine karşı her türlü sorumluluğu alması ve bunun kurallarına uygun davranması gerekiyor. Bu temel kaide. Bir kez daha Edirne’de ki herkesi aşı olmaya davet ediyorum. Sizde olmayabilir ama taşıyıcı olabilirsiniz. Başkalarının can güvenliğini riske atmaya hiç birimizin hakkı yok. Hem devletimiz, yerel yönetimler aşı olmayanlarla ilgili bir sürü tedbir alıyorlar” dedi.

“AŞI OLMAYAN ŞOFÖR, DEZENFEKTE EDİLMEYEN ARAÇ YOK”

ETUS şoförlerinin hepsinin aşılı olduğunu ve hijyen konusunda dezenfekte çalışmalarının sürekli yapıldığını kaydeden Başkan Gürkan, “Yüz yüze eğitimle birlikte tabi ki bütün Türkiye’de mobilite arttı. Taşıma tekrar pandemi öncesi döneme döndü. Edirne’de durum öncelikle toplu ulaşım sisteminde çalışan şoförlerin aşıları var aşı kartları da yanımızda mevcut. Aşı olmamış hiçbir şoförümüz yok. Yine her araçta elde dezenfektanları var ve her seferden sonra araç seferini bitirip buraya geldiğinde burada tüm araç baştan aşağı dezenfekte ediliyor. Şoför arkadaşımız bunu sağlıyor. Kendisi zaten sürekli dezenfektanlarla uğraşıyor. Akşam servisi bittikten sonra kademeye gittiğinde komple bir kez daha dezenfekte edilerek bir sonraki günün servisine çalışmaya hazırlanıyor”dedi.

“PANDEMİ ÖNCESİ VE SONRASINDA ULAŞIMDAKİ RAKAMLARDA FARKLAR VAR”

2019, 2020, 2021 yıllarındaki rakamları kıyaslayarak rakamlarda yarı yarıya düşüş olduğunu belirten Başkan Gürkan “Baktığımızda okulların yüz yüze eğitime başladığında ilk 5 gün 2019’da 202 bin yolcu taşımışız ilk 5 günde, 2020’de 95 bin, bu yıl 116 bin. Ama baktığınızda 2019’da 202 bin şimdi 2021’de 116 bin. Neredeyse yarı yarıya yolcu sayısında düşme söz konusu. Yine günlük ortalama yolcu sayısı okulların açıldığı ilk hafta 2019’da 40 bin, 2020’de 19 bine düşmüş, 2021’de 23 bin. Burada da yarı yarıya düşüş söz konusu. Günlük ortalama sefer sayısı 2019’da bin 643, 2020’de 944, bu yıl da okulların açıldığı ilk hafta bin 25 sefer yapılmış. Bunlara baktığımızda günlük ortalama çalışan araç sayıları da değişiyor. Sürelere baktığımızda 10 dakika, 30 dakika, 8 dakika, 20 dakikada bir gibi seferler oluyor” dedi.

Açıklamanın ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın denetiminde ETUS araçlarının dezenfekte çalışması gerçekleşti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.