DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20739911,43%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tunçyürek, “Aydınlıktan korkan yarasalarla mücadele edeceğiz!”

Tunçyürek, “Aydınlıktan korkan yarasalarla mücadele edeceğiz!”

ABONE OL
12 Ocak 2024 17:53
Tunçyürek, “Aydınlıktan korkan yarasalarla mücadele edeceğiz!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Süheyl Tunçyürek, eğitimdeki gericileştirme çalışmasının Milli Eğitim Bakanının ağzından itiraf edildiğini söyledi. Hükümetin cemaat ve tarikatlarla yürüdüğünü savunarak FETÖ’nün darbe girişiminden ders alınmadığını belirten Tunçyürek, çocukların üzerindeki kirli emellerini gerçekleştirmelerine mani olacaklarını söyledi.

“BAKANIN KONUŞMASI EĞİTİMİ GERİCİLEŞTİRME İTİRAFIDIR”

Eğitimdeki gericileştirme çalışmasının MEB Bakanı ağzından itiraf edildiğini kaydeden Tunçyürek, “Milli eğitim bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde Tarikat ve cemaatlerle bakanlığın yaptığı protokolleri kendi ağzıyla itiraf etti. 1 milyon 250 binden fazla öğretmenimizin görev yaptığı bakanlık, eğitimi öğretmenlerimizle değil tarikat ve cemaatlerle veya onlara bağlı vakıf veya derneklerle yönettiğinin itirafıydı bu. Bu itiraf niteliğindeki konuşma hükümetin eğitimi gericileştirme ve çağ dışı hale getirme politikasını saklamaya gerek duymadığının aymazlığıdır.  Çocuklarımız ve gençlerimiz rasyonel olmayan, ilk çağa ait eğitim yöntemlerine maruz kalmaktadır. Tarikat ve cemaatlerin yani Laiklik düşmanlarının kirli emellerinin ortağı, sırdaşı olan AKP hükümetinin amacının Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize armağan ettiği laik Türkiye Cumhuriyeti’ne ve aydın Türk gençlerine düşmanlık etme gayreti içinde olduğu aşikardır” dedi.

“KALDIRILMAK DİZİ ÜLKEMİZİN TARİKATLERLE VE CEMAATLERLE YÖNETİLDİĞİNİM GÖSTERGESİ”

Türkiye’de bir anda Atatürkçüler ve cemaatler konusunun işlendiği Kızıl Goncalar dizisinin kaldırılma çalışmasına işaret eden Başkan Tunçyürek, “Son zamanlarda Fox tv de yayınlanan kızıl goncalar dizisini ele alalım. Tarikatların iç yüzünü gösteren bu diziden rahatsız olanlar RTÜK’e baskı yaparak dizinin yayından kalkmasını istemeleri en açık şekilde ülkemizin tarikatlar ve cemaatlerle yönetildiğinin de göstergesidir aslında. Demek istedikleri dizi dinimizi kötülüyor algısı yapmaktır. Gerçekte olan ise tarikatların dini kullanarak saltanatlarını nasıl sürdürdükleridir. Buda tarikatlarda rahatsızlık yaratmıştır. Türk toplumunun değerlerini ayaklar altına almaya çalışmaları sorun olmazken tarikatların ve cemaatlerin gerçek yüzünü göstermek bunlarda korku ve panik yaratmıştır” dedi.

“AYDINLIKTAN KORKAN YARASALARLA MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ”

Hükümetin cemaat ve tarikatlarla yürüdüğünü belirterek FETÖ’de ders almadıklarını, çocukların üzerindeki kirli emellerini gerçekleştirmelerine mani olacaklarını kaydeden Tunçyürek “Bize 15 Temmuz’da yüzlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği felaketi yaşatan Fetullahçı Terör Örgütü’yle ortaklık eden, vatanı onlara parsel parsel satan AKP hükümeti durumdan ders almamıştır. Bedelini halkımızın ödediği ve ödeyeceği politikalara devam etmektedir. Halen illegal olmasına rağmen şehrimiz Edirne’de dahi medrese denilen ilkel ve bakanlığa bağlı olmayan yapılar var bunları biliyoruz. Biz Memleket Partisi olarak, Atatürkçüler olarak durumun farkındayız ve bu aydınlıktan korkan yarasalarla mücadelemize devam ediyoruz. Müsamaha ve zafiyet göstermeden bu yapıların çocuklarımızın üzerindeki kirli emellerini gerçekleşmelerine mani olacağız. Cumhuriyet şehidi Kubilay’ın yolu yolumuz olacaktır. Bu vesileyle tarikat yurdunda yapılan baskılar sonucu hayatını kaybeden Enes Kara kardeşimizi rahmetle anıyoruz. Tarikatların eğitimde işi yoktur ve olmamalıdır” diye sonlandırdı.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.