DOLAR 32,2858 -0.18%
EURO 34,8133 -0.03%
ALTIN 2.412,400,80
BIST 10.267,09-0,10%
BITCOIN 2037608-2,10%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tunçyürek’ten eski il başkanına tepki

Tunçyürek’ten eski il başkanına tepki

Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Süheyl Tunçyürek, isim vermeden işaret ettiği partisinin eski İl Başkanı Oktay Bozkurt'un söylemlerini ele alarak açıklamada bulundu.

ABONE OL
8 Şubat 2024 11:24
Tunçyürek’ten eski il başkanına tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Süheyl Tunçyürek, isim vermeden işaret ettiği partisinin eski İl Başkanı Oktay Bozkurt’un söylemlerini ele alarak açıklamada bulundu. Geçtiğimiz günlerde Bozkurt, “Kalabalık bir kitleyle CHP’ye döneceğiz” söylemi ile Memleket Partisi’nde ki üyeleri de götüreceği manasında bulunması, Başkan Süheyl Tunçyürek ve Memleket Partililerinin tepkisini çekti. Bozkurt’un Memleket Partisi’nde milletvekilliği yarışı için yerini beğenmemesini öne sürerek istifa ettiğini hatırlatan Tunçyürek, “kalabalık ifadesi partili yoldaşlarımızı kapsamamakta olduğunu belirtme gereği hasıl olmuştur.  Bu arkadaşlarımızın partimizle herhangi bir organik veya inorganik bağı yoktur”şeklinde dile getirdi

“YERE SEÇİMDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ KONUSUNDA GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Süheyl Tunçyürek, “Edirne İl Başkanı ve teşkilatı olarak, yerel seçimlere odaklanarak örgütümüz ve Genel Başkanımız ile Edirne Belediye Başkan Adayımız hakkında görüşmelerimizi sürdürmekteyiz. Atatürkçülerin partisiyiz ve halkımızın ölümü görüp vereme razı olmayacağından ve 3. Yolun mümkün olduğuna inandığından eminiz ve bunun için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

“BU ARKADAŞLARIMIZIN PARTİMİZLE BAĞI YOKTUR”

Memleket Partisi Edirne Eski İl Başkanı Oktay Bozkurt’un CHP’ye döneceği ve bu dönüşü kabalık kitleyle yapacağını belirterek Memleket Partisi üyelerini kast etmesi üzerine, Bozkurt’un partisinin üyesi olmadığını hatırlatan Tunçyürek “Geçtiğimiz günlerde partimizin Edirne eski İl Başkanının talihsiz olduğunu düşündüğümüz açıklamalarını duyduk. “Kalabalık bir kitle CHP’ye geçeceğiz” açıklamasındaki “kalabalık” ifadesinin partili yoldaşlarımızı kapsamamakta olduğunu belirtme gereği hasıl olmuştur. Hatırlatmak isterim ki kendisi ve yönetimindeki bazı kişiler genel seçimlerde genel merkezimizin kendilerine uygun gördüğü milletvekili sıralamasında yerini beğenmemesi nedeniyle adaylıktan çekilmiş ve akabinde partimizden istifa etmiştir. Bu arkadaşlarımızın partimizle herhangi bir organik veya inorganik bağı yoktur. Bu tür açıklamalar kendi kişisel hedeflerini başka bir siyasi partide gerçekleştirebilmek adına çaba veriyor izlenimi oluşturmaktadır. Memleket Partisi kişilere değil Atatürkçü idealleri bağlı bir partidir. İlk günkü inancımızla yolumuza devam ediyoruz ve vesileyle tüm Atatürkçü hemşerilerimizi partimizde mücadeleye davet ediyoruz” diye konuştu.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.