DOLAR 32,3624 0.13%
EURO 35,0311 -0.15%
ALTIN 2.446,051,83
BIST 9.133,450,59%
BITCOIN 2266965-0,29%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Türkiye’nin de Edirne’nin de ekonomisi çöktü”

“Türkiye’nin de Edirne’nin de ekonomisi çöktü”

ABONE OL
16 Ekim 2021 01:14
“Türkiye’nin de Edirne’nin de ekonomisi çöktü”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demokrat Parti Edirne İl Başkanı İbrahim Özyılmaz, AK Parti kongrelerini eleştirerek, “Binlerce kişiyi aynı salonlara toplanıp bu kongreler yapılıyorsa, bu büyük toplantılar yapılıyorsa lokantasında esnaf 50 kişi oturtacağına 20 kişi oturtup hiç olmazsa masraflarını karşılayabilirdi. İki lokma yemek yiyecek insanı yemeğe oturtma, esnafa çay sattırma bu nasıl iş böyle nereye varacağız. Türkiye’nin de Edirne’nin de ekonomisi çöktü.” dedi.

Demokrat Parti Edirne İl Başkanı İbrahim Özyılmaz partisinin il binasında bir basın toplantısı düzenleyerek çeşitli konulara değindi. Ankara’ya giderek partisinin genel merkezini ziyaret ettiğinden bahseden Özyılmaz, şunları sıraladı; “Bir yıl sonra Ankara’ya gittik. Partimizin genel merkezinde partililerimizle bir yıl sonra bir araya geldik. Partimize katılan yeni milletvekilimiz oldu bilindiği gibi, daha başka katılımların olacağını da öğrendik. Partimize katılan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt çok güzel uyum sağladığı gibi partimize yeni bir hava getirdi. Unutulmuş olan partimizin isminin duyulması bakımından çok katkısı olan bir vekilimiz. Partimize geldiği günden beri sürekli televizyon kanalarında partimizi anlatıyor. Aynı zamanda genel başkanımızda televizyon kanalarında partimize teveccüh göstermeye başladılar. Artık görüyoruz ki Demokrat Partiye önem verilmeye başlandı. Tüm partiler bizimle beraberlik yapma peşinde.  Birçok milletvekili de partimize geleme arzusu içerisinde. Çok acele edilmiyor. O millettekileri de düşünülerek alınacak.

KILIÇDAROĞLU EDİRNE’Yİ SORDU

Partimizde ki toplantıların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüm. Kendisi ile çok samimi bir görüşme oldu. İki ayrı parti gibi değildik samimi görüşme oldu.  Her iki taraf için faydalı bir görüşmeydi. Kılıçdaroğlu, Edirne’yi sordu bana kedisine anlattık. En büyük sorunumuzun koronadan dolayı Türkiye gibi aynı sıkıntıları olduğunu ifade ettim. Genel Başkanımızın da açıkladığı gibi, aşı konusunda sağlık emekçileri başta olmak üzere, gazetecilerinde ilk olarak aşı yapılmasını istiyoruz. Çünkü bütün gün halkla insanlarla iç içe olduğu için dikkate alınması gerektiğini bir kez daha söylüyoruz.  Edirne’mizde zamanla iyi tedbirler alınmadı. Kapılar çok serbeste bırakıldı ve dolayısı ile bugün en iyi durumdan en dip duruma vurdu. Tek temennimiz Edirne halkının konulan yasaklara uyması. Bu yasaklara kendi sağlığımızın yanı sıra eşimizi dostumuzun sağlığını da düşünerek uymamız lazım. Esnafımız göründüğü gibi çok zor durumda. Eleştiride bulunmadan geçemeyeceğim AK Parti kongresine davet edildim sağ olsunlar. Davete icabet etik, bizim oturduğumuz yereler de tedbirler alınmıştı ama tribünler de herkes omuz omuzaydı. Ve kongreden sonra ilk vaka patlayan yer Süloğlu olmuştu sonra bir sürü hikaye yazıldı hiçte öyle değil. Beğendik’te, İpsala’da varyant vakaları çıktı. Bizim merkezde çok olduğunu sanmıyorum ama Keşan İpsala, Uzunköprü çok ağır geçiriyor. Pandeminin sancıları hala devam ediyor, esnafı bu kadar daraltmanın anlamı yok diye düşünüyorum. Binlerce kişiyi aynı salonlara toplanıp bu kongreler yapılıyorsa, bu büyük toplantılar yapılıyorsa lokantasında esnaf 50 kişi oturtacağına 20 kişi oturtup hiç olmazsa masraflarını karşılayabilirdi. İki lokma yemek yiyecek insanı yemeğe oturtma, esnafa çay sattırma bu nasıl iş böyle nereye varacağız. Türkiye’nin de Edirne’nin de ekonomisi çöktü.”

Özyılmaz son olarak; “Partimiz yükseliş içerisinde, bunu sevinerek söylüyorum size.  Önümüzde ki günlerde daha çok ta değişik şeyler duyacağız. Partimize katılımlar artıyor” ifadelerini kulandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.