DOLAR 32,4006 0.09%
EURO 34,7753 -0.09%
ALTIN 2.396,16-0,02
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19372904,43%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Türkiye’ye yakışan bir Havsa oluşturacağız”

“Türkiye’ye yakışan bir Havsa oluşturacağız”

ABONE OL
15 Haziran 2023 10:55
“Türkiye’ye yakışan bir Havsa oluşturacağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, basın toplantısı düzenleyerek belediye tarafından çalışmaları devam eden ve tamamlanan projeleri yerinde tanıttı. Belediyeye geldikleri andan itibaren eksikleri ortaya çıkartarak planlamalar dahilinde yol haritası izlediklerini kaydeden Balkan, “Her şey planlamayla başlar ilkesiyle hareket ediyoruz. Edirne’ye yakışan Türkiye’ye yakışan yepyeni bir Havsa’yı hep birlikte oluşturacağız” şeklinde sözlerine yer verdi.

“GÖREVE GELDİĞİMİZDE BELEDİYENİN FOTOĞRAFINI ÇEKTİK, EKSİKLERİ GİDEREREK ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATTIK”

Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, “Bildiğiniz gibi 4 buçuk yıl önce belediyeye belli projelerle belli hedeflerle geldik. Belli planlamalarla geldik. O dönemde ilçemizin belediyemizin fotoğrafını çekmiş, eksiklerimizi ilçemizin ihtiyaçlarını tespit etmiştik. Ona göre bir projelendirme safhası yaptık göreve gelir gelmez ve tabii ki en başta belediyemizin bütçesini doğru kullanmak adına o dönemki sıkıntılarımızı, ekonomik sıkıntılarımızı gidermek adına bir planlama yapmıştık. Ve aldığımız tedbirlerle yaptığımız tasarruflarla, planlamayla ve en önemlisi gelir kaynaklarımızı verimli harcayarak önemli projelere imza attık. Şu anda ilçemiz büyük bir değişimden büyük bir yenilikten geçiyor. İlçemiz, özellikle yollarıyla kaldırımları ile yeni yeşil alanlarıyla, peyzaj alanlarıyla yeni ilçe meydanıyla, kent meydanı illa ki bir ilçenin, bir kentin merkezi dışa dönük yüzü kent meydanıdır. Bölgemizde az bulunan büyük bir peyzaj alanına sahip. Güzel bir kent meydana sahip olacağız. Hemen yanında yine yeni bir otogara sahip olacağız. Yeni bir otogar yapıyoruz her şey içinde devamında dediğim gibi ana caddenin üzerinde çalışmamız üzerinde esnafımızın kendini göstermesine imkan sağlayacak, onların işlerini büyütecek yeni sokak düzenlemelerle ışıklandırmalarıyla yeni sahip olduğu şu son 2-3 senedir sahip olduğu doğalgazla birlikte hayat konforu artmış bir Havsa’ya sahip olduk. Doğalgazla birlikte bildiğiniz gibi ilçemizin neredeyse dokunmadığımız yeri kalmadı. Tüm sokaklarımızı tüm kaldırımlarımızı yeniledik. Gençlerimize yatırım yaptık, onların sporsal kültürel, sanatsal, eğitim alanındaki tüm ihtiyaçlarına dönük çalışmalarımız oldu ve geldiğimiz noktada büyük çerçeveye baktığımızda Havsa’da şu anda yürüyen en az 5 tane 6 tane büyük projeye ev sahipliği yapıyoruz. Bunların içinde önemlilerinden biri de bildiğiniz gibi dere ıslahı ve Havsa yaşam alanı projemiz. İlçemizin içinden geçen büyüklerimizi şu anda ıslah ediyoruz ve devamında da yaklaşık 1.2 kilometrelik gidişiyle girişiyle toplam 2 buçuk kilometrelik bir alanda yürüyüş yolları, bisiklet yolları, sosyal alanları yepyeni bir alan oluşturacağız. Bir yaşam alanı oluşturacağız Havsa’mıza katacağız. Havsa deremiz artık ilçemizin kanayan yarası olmayacak da dışarıya dönük hemşerilerimize gülen yüzü olacak açıkçası. İlçemizde en başta dediğim gibi bir güzel bir planlamayla yola çıktık” dedi.

“TÜRKİYE’DE YAKIŞAN BİR HAVSA OLUŞTURACAĞIZ”

Yakın süreçte yeni projelerle Havsa’yı tüm Türkiye’de önemli bir ilçe konumuna getireceklerini vurgulayan Aydın Balkan “Her şey planlamayla başlar ilkesiyle hareket ediyoruz. Kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmaya devam ediyoruz. Bu büyük çalışmaları yaparken halkımızı üzmeden, kırmadan onları düşünerek en iyi en rahat, en konforlu hizmeti alacakları şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yakında yeni istihdam alanlarıyla, yeni yaşam alanlarıyla Edirne’ye yakışan Türkiye’ye yakışan yepyeni bir Havsa’yı hep birlikte oluşturacağız şeklinde konuştu.

“BEN ADAYIM DERSEM OLMAZ”

Yerel seçimlerde belediye başkanı olarak aday olup olmayacağına partisinin karar vereceğinin altını çizen Balkan “Ben adayım desem şu anda çok doğru olmaz ama herkes tabii ki bu görevlere gelmek ister, bu görevlerde halkına, milletine hizmet etmek ister. Burada partimiz gerekli kurullarımız, ittifakımız ne yönde karar verirse biz partimizin kararına her zaman saygılı olduk. Karar doğrultusunda hareket etmeye devam edeceğiz” şeklinde noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.