DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20538432,66%
Edirne
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkyılmaz aday adaylığı başvurusunu yapacak

Türkyılmaz aday adaylığı başvurusunu yapacak

Edirne Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Taban Hareketi’nin aday adayı Ergun Türkyılmaz, Edirne Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurunu yapacak.

ABONE OL
25 Kasım 2023 17:13
Türkyılmaz aday adaylığı başvurusunu yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Taban Hareketi’nden yapılan açıklamada, geçtiğimiz hafta Tülov Edirne Temsilcisi Ergun Türkyılmaz, Ahmet Ziya Yaz, Mustafa Bezbaş ve Tülov grubu ile CHP grup toplantısına katıldıkları bildirildi.

Açıklamada, grup Toplantısından sonra CHP’li yöneticilerinden seçim de izlenecek yol konusunda bilgi edinmek için alınan randevular doğrultusunda CHP Taban Hareketi heyetinin görüşmeler gerçekleştirdiği belirtilerek, “Tüm görüşmelerden aldığımız izlenim, Mevcut CHP’li belediye başkanları için memnuniyet anketi yapıldığı. Memnuniyet anketine göre başarısız gördükleri belediye başkanlarının aday yapılmayacağı, Belediyenin CHP’de olduğu il ve ilçelerde bağımsız Anket şirketlerine kamuoyu yoklaması yaptırarak ilk sıra çıkan kişiyi aday gösterecekleri, CHP’nin elinde olmayan belediyelerde ise üyelerle temaül yoklaması yapılacağını söylemektedirler. (temaül=üyelerle ilçe yönetimi denetiminde ön seçim.) Ayrıca yenilenmiş CHP yönetimi bölgeler konusunda ciddi raporlar hazırlamış olduklarını gördük. (Örnek:yıllar once 1 oyla keşanın kaybedilmesi gibi vs……) Bu çalışmalarla yönetimin mutlaka başarılı olmak için kişisel ilişkilerden ziyade toplumun öngörüsünü alan adayla başarılı olabilecekleri görüşünü belirtmişlerdir” denildi.

Açıklamada, CHP Genel Başkanı Özür Özel’in programı uzadığı için heyetin mevut programı bulunduğundan Özel’e tebrik ziyaretinde bulunulamadığı belirtilerek, “Edirne halkına partinin görüşlerini birebir aktarma gibi bir misyonumuz olduğu için yaptığımız görüşmeler bu anlamda çok olumlu olmuştur. Bizde kendi görüşlerimizi dile getirme fırsatını bulmuş olduk. Sizlerin de bildiği gibi Edirne CHP taban hareketi 17 Haziran 2023 tarihinde değişim talebini basın toplantısı ile Türkiye de ilk dile getiren grup olmuştur” denildi.

Edirne CHP taban hareketinin Belediye başkan aday adayının Ergun Türkyılmaz olduğunu basın açıklaması ile Edirne halkına duyurduktan sonra 43 gündür günde 6 saat saha ziyareti yaparak yaklaşık 45 bin kişiye dokunarak hem halkın sorunlarını dinledik hemde Edirne için neler yapabileceğimizi anlatıldığı belirten açıklamada, “Bugün geldiğimiz noktada 27.11.2023 Pazartesi günü Ergun Türkyılmaz’ın Edirne Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvurusunu yapma kararını aldık” denildi.

Haber: Mehmet Güzey

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.