DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2054533-1,79%
Edirne
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tütüncü, “Çocuklarımızı kaybediyoruz”

Tütüncü, “Çocuklarımızı kaybediyoruz”

ABONE OL
15 Aralık 2022 11:04
Tütüncü, “Çocuklarımızı kaybediyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Serpil Tütüncü, 6 yaşında bir kız çocuğunun imam nikahıyla evlendirip istismara maruz bırakıldığı iddialarına tepki gösterdi. Cemaatlerin ve tarikatların bataklık yuvaları olduğunu savunan Tütüncü, “Ülkemizi bu karanlık zihinlerin kuşatmasına izin vermeyelim. Bu bataklıklar üzerinde nilüfer çiçekleri açtırmak zorundayız. Çocuklarımızı kaybediyoruz. Ülkemizi kaybediyoruz” dedi.

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Serpil Tütüncü, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 6 yaşında bir kız çocuğunun imam nikahıyla evlendirip istismara maruz bırakıldığı iddialarına yönelik açıklamada bulundu.

 “ÇOCUKLARIMIZI ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ KORUYAMIYORUZ”

Bugün dünyada çocuk istismarı konusunda üçüncü sırada olduğumuzu belirten Tütüncü, “Bu ne kadar acı ve ne kadar utanç vericidir. Çocuklarımızı, ülkemizin geleceğini koruyamıyoruz. Bu gerçeğe siyasilerin de, politikacıların, yargının da çok ciddi bir şekilde eğilmesi gerekiyor.  Ahlaktan bu kadar nasıl uzaklaşabiliyoruz? Bu hale nasıl gelebildik? 98 yıl önce cemaat ve tekke ve cemaat ve tarikatlar kapatılmış, bunların ne kadar tehlikeli, dini ne kadar istismar eden, bilimi ne kadar istismar eden kurumlar olduğu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından açıklanmıştır. Biz neredeyse yüzyıl sonra mantar gibi biten bu cemaatlerin tarikatların, bataklığında çocuklarımıza eritiyoruz. Bu çok ciddi bir iştir. Eğer bu siyasetin konusu değil diyorsak, eğer çocuğun rızası var diyorsak o mevkileri meşgul etmemeliyiz. Hemen oraları başkalarına bırakmalıyız”dedi

“BU BATAKLIKLARDA NİLÜFER ÇİÇEKLERİ AÇTIRMAK ZORUNDAYIZ”

Çocukları istismar edenlerin korunduğunu öne süren ve cemaat ve tarikatların bataklık yuvası olduğunu savunan Tütüncü, “Bu son olaydaki çocuğun davası Mayıs ayına ertelenmişti. Fakat tepkilerden dolayı ocak ayına çekildi. Ve bu yasalardan dolayı bu işi yapanlar tutuklanmadığı sürece ve mahkum edilmediği sürece zaman uzadıkça mağdurun aleyhine zaman uzuyor Ve adeta bu dördüncü yargı paketinde eklenen somut delil ile çocuk istismarcıları hala adeta güvence altına alınmıştır. Çocuk istismarcıları adeta korunmuştur. Burada mağdur olan bir çocuk. Bu madde nasıl eklendi? Akıl alınacak gibi değil. Ya da çocuk istismarı bu katalog suçları içine konulup da somut delil dedir etmek nasıl bir akıl ya da bilim işidir? Doğrusu şaşırıyorum. Evet cemaatler tarikatlar bataklık yuvalarıdır. Ülkemizi bu karanlık zihinlerin kuşatmasına izin vermeyelim. Bu bataklıklar üzerinde nilüfer çiçekleri açtırmak zorundayız. Çocuklarımızı kaybediyoruz. Ülkemizi kaybediyoruz.  İnanılan bir başka yanlış. Bu tür olayları hep böyle işte sokakta yaşayan adamlar, üstü başı dökülen adamlar yapar. Hayır efendim, dikkatli olalım. Bu tür olayları daha çok kravatlı adamlar yapıyor. Kurumlardaki adamlar yapıyor, buna dikkat edelim. Bu tür olaylar tenhalarda tenha yerlerde oluyor. Bu tür olaylar genelde sokakta ya da bir ormanda olmuyor çocuklar için. Belli bir kurumların belli odalarında, sınıflarında oluyor maalesef. Evet çok üzücü. Daha ne denilebilir? Çocuklarımızı koruyamıyoruz” şeklinde noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.