DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2053986-0,97%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ulaşım zammına tepki

Ulaşım zammına tepki

ABONE OL
7 Eylül 2023 10:47
Ulaşım zammına tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatan Partisi Edirne İl Başkanı Gürol Bora Ateş, belediye meclisi tarafından toplu ulaşıma yapılan yüzde 40’lık zamma tepki göstererek, “Belediyenin ulaşımda tek işlevi gelen zam taleplerini karşılamak ve hükümetin yaptığı gibi ekonomik krizi halka fatura etmekten başka bir şey değil” dedi.

Edirne Belediye Meclisi’nde önceki gün ETUS, Taksi ve Servis ücretlerine yönelik oy çokluğu ile yüzde 40 zam yapıldı. Yapılan zamma tepki gösteren Vatan Partisi Edirne İl Başkanı Gürol Bora Ateş, ulaşım zammının artık bir rutin haline geldiğini söyledi.

2-3 aylık aralıklarla ulaşıma zam geldiğine dikkat çeken Ateş, “Burada sorulması gereken soru şu “hangi ulaşıma”? Uzun süreler beklenen ama gelmeyen araçlar, geldiğinde tıka basa dolu olan araçlar, diğer şehirlerde ıskartaya çıkartılacak kadar eski olan araçlar, bunun adına Edirne’de ne yazık ki ulaşım deniliyor. Edirnelilere bu layık görülüyor. Belediyenin ulaşımda tek işlevi gelen zam taleplerini karşılamak ve hükümetin yaptığı gibi ekonomik krizi halka fatura etmekten başka bir şey değil. Buradan soruyorum Edirne Belediyesinin neden bir toplu ulaşım hattı yok? Neden özel şirketlerin insafına bağlıyız? Ulaşımı ucuzlatmak, kalitesini artırmak gibi bir hedefiniz var mı? Edirne gibi küçük bir şehirde ulaşım gibi temel bir ihtiyacı çözemeyen belediyenin işlevi nedir?” dedi.

“Edirneliler olarak bir etkinlik ya da bir olay gerçekleşince acaba bu sefer ne kadar zam yapılacak diye bekliyoruz” diyen Ateş, “Kakava şenlikleri başlıyor ulaşıma zam yapalım, Kırkpınar başlıyor ulaşıma zam yapalım, okullar açılıyor ulaşıma zam yapalım gibi fırsatçı anlayışla bu belediye daha fazla yönetilemez. Edirneliler daha fazla bu çileyi çekemez, ceketimi koysam kazanır anlayışının Edirne’yi bitirmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Edirne’nin sorunlarının yalnız ulaşım ile sınırlı olmadığını belirten Ateş, şöyle devam etti;

“5 yıldır süren altyapı çalışmalarının hala bitirilememiş olması, 5 yıldır Edirne sokaklarının patates tarlasından farksız olması ve ne hikmetse seçime aylar kala bu çalışmaların hızlanması hatta Edirne’ye inanılmaz yollar yaptık şeklinde bunun şova çevrilmesi en kibar tabiriyle gülünçtür. Ülkemizin yurtdışına açılan penceresi olan serhat şehrimize yakışır sokaklar yapmak, düzgün yollar yapmak bu kadar mı zor? Altyapı altyapı diyerek çıkağınız yolda, en ufak bir yağışta her yeri su basmasını hala engelleyemiyorsanız siz neyin altyapısını yaptınız?

Cuma pazarının yerini satışa çıkartarak ne hedefliyorsunuz? Fakirden alıp zengine vererek kahraman olunmuyor, halkın değil, sermaye gruplarının Belediye Başkanı oldunuz. Katlı otopark ve modern pazar yeri vaadinizin olduğu yeri satışa çıkartmak Edirnelilerle dalga geçmekten başka bir şey değildir.

Bu ve bunun gibi bir sürü örnek daha verebiliriz. Görüldüğü üzere Sayın Recep Gürkan’ın bu dönemi icraat değil fecaat dönemi halini almıştır. Bir an önce Edirne’mizin hakkettiği şekilde yönetilmesi için Belediye seçimlerini bekliyoruz. Rantçılara karşı, halkçı anlayışla mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.