DOLAR 32,4675 -0.07%
EURO 34,7362 -0.7%
ALTIN 2.435,21-0,03
BIST 9.894,641,83%
BITCOIN 20793560,92%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Umurbey halk ekmeği geri istiyor

Umurbey halk ekmeği geri istiyor

ABONE OL
3 Ağustos 2022 11:12
Umurbey halk ekmeği geri istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi tarafından Umurbey Mahallesi’ne konan halk ekmek büfesi, 1 ay gibi süre sonra konulduğu yerden kaldırıldı. Merkezi noktaya konmadığı için mahallelinin ekmeğe ulaşamadığını söyleyen Umurbey Mahalle Muhtarı Turhan Özgünden, halk ekmeğin mahallesine getirilerek merkezi bir noktaya konulmasını istedi.

Halk ekmek büfesi gelmediği takdirde kendisine yetki verilirse ekmeği ucuzdan kendisinin de satacağını söyleyen Özgünden, ticari bakmamak gerektiğini hizmet için geldiğini belirtti.

Halk ekmeğin yanı sıra birçok konuya değinerek siyasi partilerin mahalleye uğramadığından da yakınan Umurbey Mahalle Muhtarı Turhan Özgünden, “Seçim geliyor hangi yüzle gelinecek buraya. Ben merak ediyorum. Hani bi laf var; tarlada izin olmazsa harmanda yüzün olmayacak. Nasıl geleceksiniz buralara. Ya da bu halktan nasıl oy isteyeceksiniz?” şeklinde tepkisini dile getirdi.

“HALK EKMEK MERKEZİ NOKTAYA KONMALI”

Umurbey Mahalle Muhtarı Turhan Özgünden, “Halk ekmeği buraya koyduklarında bize zaten danışılmadı nereye koyalım diye. Çok sote bir yere konulmuş. 1 ay kadar durdu. 18 Nisan gibi kaldırmışlar. Bana uğrayacaklarını söylediler, gelmediler. Telefonlar açılmadı. Başkanla görüştüm ekmek satışının az olduğunu söyledi, ondan olayı kaldırılmış. Mahalle istiyor. Ekonomik krizde çoğaldı, evlerine 8-10 ekmek alanlar var. Onlar için iyiydi. Halk ekmek standının tekrar gelmesini istiyoruz. Vatandaşımızda sürekli soruyor neden tekrar koydurmuyorsun diye. Bizim belirleyeceğimiz bir noktaya koyarsak satışının da daha artacağını düşünüyorum. Satılmamasının asıl nedeni yerini bilmiyordu mahalleli. Yeri keşfetmeleri 10-15 gün sürdü. Buradan standı alıp bankaların önüne götürmüşler diye duyduk. Nüfus olarak azız ama ihtiyaç sahibi olarak kalabalığız. En yakın halk ekmek büfesi en yakın Kıyık’ta. Oraya gitme şansı yok çok uzak. Mecbur mahalleli buradaki bakkaldan alıyor. Satışın artması merkezi noktaya koyarak olur” dedi.

“İZNİ VERİLSİN HEM MUHTARLIK YAPARIM HEM EKMEK SATARIM”

Halk ekmeğin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yararı olması için başlatıldığını hatırlatarak halk ekmek büfesinin geri gelmesi gerektiğini ancak gelmediği takdirde yetki verilirse kendisinin yapabileceğini aktaran Özgünden, “Halk ekmek gelmezse, çalışmalarımız olacak. Başkanın önüne geçmekte istemiyorum ama buna bir çözüm üretmeli. Çözüm üretmezse bana satma izni verilsin, günün belli saatlerinde kendim satayım. 4-5 saat işe soyunur satarız, sonra kapatır muhtarlık işimize devam ederiz. Buna çözüm bulunmalı. Geçim sıkıntısı var. Hiç değilse ekmekte kendilerine bir katkı sağlayalım istiyoruz. Zaten bu halk ekmek fikri çıktığı zaman halkın biraz daha faydalanması için, ihtiyaç sahibi mahallelerin ağırlık verileceği söylendi. Ben sonuç itibariyle bunun gerçekleştiğini düşünmüyorum. Çarşıya koyuyorsun herkes faydalanıyor. Ben benim mahallemdeki ihtiyaç sahiplerinin faydalanmasını istiyorum” dedi.

“UMURBEY MAHALLESİ UNUTULDU, SEÇİM ZAMANI HANGİ YÜZLE GELECEKLER?”

Siyasilerin muhtarlığın yolunu bilmediğini sert bir dille belirten Muhtar Özgünden, “Selimiye civarında trafiğe kapatılması ile yaya yolu yapıldıktan sonra bizim buraya geliş, geçişlerde azalma oldu. Bunlarda gittikten sonra bizim mahallemize kimse uğramıyor. Belediye başkanımız uğruyordu. O da gelmiyor. Siyasi partilerden gelen de yok. Daha önceki Sayın Valimiz belki geliyordu. Şimdiki valimiz sağ olsun geçen gelmiş, tekrar ziyaretimize geleceğin iletti kendisi. Hırsızlık olayları da çok arttı. Daha önce bekçi istemiştik. Hiçbiri gerçekleşmedi. Asayişe söylüyoruz bekçi 2 gece geliyor 3.gece yok, alıyor başını başka yere gidiyor. Bu mahalleyi unuttular. Umurbey Mahallesi değil Umurbey Köyü olsak daha fazla ilgi görürdük. Kimse gelmiyor. Seçimler yaklaşıyor. Gelecekler. Bu muhtarlığı siyasi partilere sorun kimse yerini bilmez. Yerin bir belediye başkanı bilir bir de Fatma Aksal. Onun haricinde kimse yok. Seçim geliyor hangi yüzle gelinecek buraya. Ben merak ediyorum. Hani bir laf var; tarlada izin olmazsa harmanda yüzün olmayacak. Nasıl geleceksiniz buralara. Ya da bu halktan nasıl oy isteyeceksiniz? Neye dayanarak? Doluyuz bu konuda” dedi.

“MAHALLENİN OKUL KONUSUNA ACİL ÇÖZÜM BULUNMALI”

Mahallelerindeki okulun yıkılması sonrası diğer okula gidecek çocukların hem yol süresi hem masraflar sebebiyle okula gitmediğini vurgulayan Özgünden, “Önceki valimizden defalarca randevu istememe rağmen hiçbirine yanıt vermedi. Hem okul konusunu görüşecektim hem buradaki diğer konuları anlatacaktım. Vali bizi kabul etmedi. Bu yıkılan okul konusunda yanımızda hiç durulmadı. Okul çok sağlam bir okuldu. Yusuf Hoca okul müdürüyle de konuştum, hiç kimse okula gitmiyor. Buna acil bir çözüm bulunmalı. 6 buçuk yaşında bir çocuğun 4 buçuk kilometre gittiğimi düşünsenize. Anne gidip bekliyor orada öğle arası bir döner 20 lira hem kendine hem çocuğuna alacak? Bunlar nasıl geçinecek?” dedi.

“DİĞER MUHTARLIKLARIN BİNASI VAR, BEN İSE KİRA ÖDÜYORUM”

Diğer mahalle muhtarlıklarına yer verildiği ancak kendisinin dükkan kiraladığını söyleyerek sitem eden Muhtar, Özgünden, Kızılay’ın sıcak yemek aracı gelmemesi ve yaşlı insanların kilometrelerce ana merkeze yürüyemeyeceğini de anlatarak, “Muhtarlık binası yapılmıyor. Ben burayı kirayla tuttum. Yaklaşık 3 buçuk yılda 24 bin lira para vermişim. Diğer muhtarların muhtarlık binası varken benim neden yok? Muhtarlık binam yoksa benim kiram niye ödenmiyor. Oda yapılmıyor. 2019’da geldiğimde Kızılay’dan sıcak yemek aracı geliyordu. Pandemi bahane edildi bir daha gelinmedi. Burada 85-90 yaşında artık Kızılay’ın bulunduğu bölgeye gidip oradan alacakmış.  Adam bakkala gidemiyor, oraya nasıl gidecek? Yavaş yavaş burada hangi kurum halka hizmet ediyorsa etmemeye başladı. Bahaneler üretilerek buradan uzaklaştılar. Buraya ticari değil hizmet olarak bakmak lazım. Beni aşağıdan çağırıyorlar gidiyorum benzin param diye söylüyor muyum, buraya işçiler geliyor çay, kahve, yemek alıyorum bunların giderleri benim cebimden gidiyor diyor muyum? Buraya ticari bakmamak lazım, hizmet için gelmişsen hizmetini yapacaksın” şeklinde noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.