DOLAR 32,4245 -0.2%
EURO 34,8703 -0.67%
ALTIN 2.439,170,13
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2074965-1,46%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Vakıf kiracıları dükkanını devredebilir”

“Vakıf kiracıları dükkanını devredebilir”

ABONE OL
3 Mart 2022 11:01
“Vakıf kiracıları dükkanını devredebilir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Bedesten Çarşısı Dernek Başkanı Hakan Fındıklı, kamuoyunda vakıf kiracılarının internette dükkan devredemez söylemlerine açıklık getirdi. Bir süredir Bedesten Çarşısı’nda dükkan devretmek için bazı kiracıların internette devren kiralık ilanı vermesi üzerine, kiracılara ilanların kaldırılması ricasının yapıldığı kamuoyuna düştü. Edirne Halkı ve esnafların arasında da para kazanamayan esnafın dükkanını devretmek istemesinin doğal bir şey olduğu konuşulurken, bu söylemler için Başkan Fındıklı da” Herkes dükkanını hangi kapalı çarşıda olursa olsun, vakıf kiracısıysa dükkanını birine devredebilir. Bu kiralarla bu çarşılarda işler yürümüyor. Kimse mutlu değil. Ama tutulan kısrak harmanı döver misali, adam oraya yatırım yapmış, kalsa kalamıyor, gitse gidemiyor” dedi.

“VAKIF KİRACILARI DÜKKANINI DEVREDEBİLİR”

Edirne Bedesten Çarşısı Başkanı Hakan Fındıklı, “Dükkanların devredilmesi serbest. Herkes dükkanını hangi kapalı çarşıda olursa olsun, vakıf kiracısıysa dükkanını birine devredebilir. Sizin de söylediğiniz gibi birkaç arkadaşımız dükkanlarını devretmek istiyorlar, kiralarını ödeyemiyorlar. Bununla ilgili de internet sitelerinde ilan vermişler. Onlarla ilgili tepki olmuş kendilerine bir yerlerden, rica edilmiş ilanların kaldırılması için. Bu kiralarla bu çarşılarda işler yürümüyor. Bu kiraların gözden geçirilmesi lazım. Bulgar geliyor Edirne’ye, Yunan geliyor Edirne’ye kiraları yükseltin, rayiç şu kadar, rayiç bu kadar demek olmuyor. Çünkü dükkanlarda iş değişikliğine gideceğiniz zaman kiralarımız artıyor. Devredeceğiniz zaman kiralar artıyor. Artan kiralarla yeni gelen arkadaşlar iş yapamıyor batıyor. Bu seferde internet sitelerine, farklı kuruluşlara, kapılarına ‘devren kiralık’ diye yazı asıyorlar. Buraya gelen yabancının ne aldığını herkes biliyor. Buraya tekstil alışverişine gelmiyor. Bunlar gıda, deterjan benzeri ürünler alıyorlar. Bütün otobüsler Bostanpazarı’nda, Margi’de. Kapalı çarşı etrafında araç bırakmaya yer yok, bırak otobüsü. Arasta yanında bir tane otopark vardı onu da kapattılar. Gazi Okulu olacak dediler otopark oda olmadı. Kapalı çarşıda esnafın işi zor. Bu kiralarla bu iş yürümüyor. Ne yapılacak, nasıl olacak kimse bilmiyor. Allah esnafın yardımcısı olsun” dedi

“KALSA KALAMIYOR, GİTSE GİDEMİYOR”

Boş dükkan almak için birileri geldiğinde, mevcut bulunan esnafların bile kendi dükkanlarını devretmek istediğini aktaran Hakan Fındıklı “Şu an Bedesten Çarşısı’nda 5 dükkan boş durumda. Birisi gelip de ben dükkan arıyorum dediğinde 25 tanede ben vereyim diyorlar. Kimse mutlu değil. Herkes bulunduğu işi terk etmek istiyor. Ama tutulan kısrak harmanı döver misali, adam oraya yatırım yapmış, kalsa kalamıyor, gitse gidemiyor. Kiralar malum çıkmıyor” dedi.

“METREKARESİ 300 LİRA OLAN NEYE GÖRE HESAPLANIYOR?”

Ali Paşa Çarşısı’ndaki rayiç bedelden bahseden Fındıklı ““Ali Paşa Çarşısı için kiralarda duyduğum rayiç bedeli 4 bin 250 olarak belirlemişler. Bunu nasıl belirlediniz? 15 metrekare dükkan, 4 buçuk desen bunun metrekaresi 300 liraya gelir. Metrekaresi 300 lira olan dükkan Edirne’de var mı? Hangi dükkandan örnek aldınız bunu.  Kapalı çarşılarda hangi hizmeti veriyoruz. Otoparkımız mı var, tuvalet hizmeti mi veriyoruz, ısıtma soğutma mı var? Hangi hizmetin karşılığında bu dükkanların rayiçi 300 liraya çıkıyor. Neye göre hesaplanıyor bunu da bilmiyoruz. Gelen bir ümitle geliyor, sonra internete yazmış devren kiralık. Ne yapsın adam? Tutunduk harmanı dövüyoruz” diyerek noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.