DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2052678-1,25%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali ile esnafın Atatürk sohbeti

Vali ile esnafın Atatürk sohbeti

ABONE OL
16 Eylül 2020 18:57
Vali ile esnafın Atatürk sohbeti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi Ekrem Canalp koronavirüs tedbirleri denetimi kapsamında eski sanayi sitesi esnaflarını ziyaret etti. Canalp’in 83 yaşındaki esnaf Ahmet Uyguner ile Atatürk’ün bir sözü üzerini yaptıkları konuşma dikkat çekti.

Kentte koronavirüse karşı başlatılan tedbirlerle ilgili denetimler devam ediyor. Bu kapsamda Edirne Valisi Ekrem Canalp, Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, İl Jandarma Komutanı Abdulkadir Seri, İl Emniyet Müdür Vekili Özay Çavuş denetimlere katılarak vatandaşlarla sohbet etti. Sanayideki esnaflarla bir araya gelen Vali Canalp, koronavirüs ile mücadelede sosyal mesafe ve maske takmanın önemini vurguladı. Ziyaret sırasında 83 şaşındaki esnaf Ahmet Uyguner Vali Canalp’e, “Japonların bir sözü var, diyor ki; selam verdiği kişiye, ‘üretim’, selamını alan kişide ‘ihracat’ diyor. Yani üretim ihracat, üretmeyen kim varsa pandemi toplasın onu” demesi Canalp’i güldürdü. Konuşmasına devam eden Uyguner, bu sefer Canalp’e duvarda resmiyle birlikte yazılı olan ülkemizin kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.” sözünü göstererek okudu. Canalp’ta “bunu ayrıca şöyle yorumlamak gerekir” dedi ve “Üretkenseniz, istikbalinizi kazanırsınız, istikbaliniz emin ellerdedir. Hürriyetiniz garanti altındadır. Haysiyetli olursunuz. Üretken olmalısınız, bunun içinde çalışmanız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“KURALLARA SIKI SIKIYA BAĞLI KALMAYA DEVAM EDELİM”

Denetimlerle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunun Vali Canalp şunları söyledi;

“Bugüne kadar Edirne’de pandemi ile mücadelede kat ettiğimiz mesafeyi koruyabilmiş olmamız, ancak alınan tedbirleri sıkı sıkıya devam ettirmemize bağlı. Bu nedenle herkesin bu süreçte canla başla çalışmaya devam etmesi gerekiyor. Bu süreçte herhangi bir gevşeklik gösterdiğimiz zaman bunların sonuçlarını 1 hafta sonra görmek mümkün. Dolayısıyla kötü sonuçlarla karşılaşmamak için bugüne kadar olduğu gibi salgının kuralları neyse bunlara sıkı sıkıya bağlı kalmaya devam edelim”

Hüsnü SARIGÜL

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.